Mama Marike

Mamalifestyle van Marike: april 2016

Mamalifestyle maandoverzicht april 2016

Na de drukke maand maart keerde de rust wat meer terug in april of beter gezegd: ik zocht noodgedwongen wat meer de rust op. Daardoor wat meer foto’s van relaxte momenten thuis, hoewel er natuurlijk ook nog steeds gewerkt moest worden… Ook daar meer over! Bekijk het mamalifestyle maandoverzicht van april 2016. 

Mamalifestyle april 2016 1 Javian buiten spelen

Lekker buiten spelen

Het lijkt zo ver weg na al die regenachtige dagen in april, maar het was heus ook wel mooi weer afgelopen maand, getuige natuurlijk deze foto van Javian op 1 april.

De pop is van Ikea en heet gewoon Pop.

Mamalifestyle april 2016 2 bagels beans tapas

Fijne middag

De laatste maanden van 2015 gingen we bijna elk weekend op zoek naar een taartje, maar die traditie hebben we ingewisseld voor ander lekkers zoals lunchen of bijvoorbeeld deze tapas van Bagels & Beans. Javian koos zelf liever voor een muffin en een ‘alles’-sapje.

Stiekem heb ik mijn buik al vol met kriebels als ik zo kijk naar mijn twee lieve mannen, zo waardevol om hen in mijn leven te mogen hebben.

Mamalifestyle april 2016 3 wc yoni

Tampons van Yoni

Alweer anderhalf jaar geleden ruilde ik mijn ‘normale’ tampons in voor die van het merk Yoni nadat ik voor Wendy Online de oprichters van het merk mocht interviewen. Het grote voordeel van Yoni? Ik schaam mij absoluut niet meer voor mijn tampons; want niet alleen de doosjes zien er mooi uit, maar het gebruik van biologische tampons scheelt ook een hoop stress nadat ik meer leerde over tampons van andere merken. Ik hoop dat iedereen eens bewust gaat nadenken over het gebruik van producten zoals tampons en maandverband, juist omdat de optie voor biologisch en veiliger zoveel gemakkelijker is geworden. Voor Mamalifestyle.nl heb ik ook een aantal keer geschreven over Yoni.

Op de plank in onze wc staan trouwens ook geurstokjes van Hema en een bonsaiboompje van Ikea.

Mamalifestyle april 2016 4 tapas soep

Tapas thuis

Na het verjaardagsfeest van Javian bleef er best wat eten over en dus deden we een avondje tapas thuis, eigenlijk gewoon een goed excuus om allemaal restjes op te maken. We aten naast deze tapas ook pompoensoep.

De gebaksbordjes zijn van Hema en kregen we cadeau bij onze housewarming.

Mamalifestyle april 2016 6 stemmen

Stemmen in de Tula

Ik was het alweer compleet vergeten, maar in april gingen we ook nog stemmen. Vlak voor de stembussen dicht gingen, liepen we even naar de dichtstbijzijnde stemlocatie. Javian was nog wakker, maar was te moe om nog te lopen en ging dus graag mee in de Tula.

Binnenkort kun je trouwens meer lezen over onze ervaringen met het dragen van een peuter in een Tula.

Mamalifestyle april 2016 7 thuis eettafel

Ons fijne huis

De laatste paar maanden waren nog zo druk met klussen in huis en verhuisdozen uitpakken dat we er eigenlijk nu pas aan toekomen om eindelijk van ons nieuwe huis te genieten. Ik word elke dag zo blij van ons nieuwe plekje, onze fijne woonkamer en natuurlijk de tuin.

Ook Javian is nog regelmatig verrast, als we bijvoorbeeld thuiskomen en hij loopt de woonkamer in zegt hij wel eens ‘wauw, mooi huis’.

Mamalifestyle-april-2016-8-Javian-cadeautje

Klein cadeautje

De dichtstbijzijnde brievenbus zit voor ons in de Bruna en dus komen we daar af en toe om brieven en pakketjes weg te brengen of bijvoorbeeld postzegels te kopen. Deze keer waren we samen met mijn zusje die wat kocht en terwijl zij aan het afrekenen was, kreeg Javian deze brandweerauto. Blij verrast riep hij direct ’tatu, brandweer’ en daarna gelijk ‘dank u’. Ik ben nog steeds blij verrast over deze lieve actie van onze Bruna.

Mamalifestyle april 2016 10 Javian nagellak

Nagels lakken?

Toen we een paar maanden geleden gingen verhuizen kwam ik stevige dozen en bakken te kort, daarom besloot ik inventief te zijn met de dozen die we al hadden en de Lego opbergbakken te gebruiken voor nagellak.

Toen we verhuisd waren heb ik eens grondig mijn nagellak uitgezocht en de nagellak die ik weg wilde geven zo lang in de Lego opbergbakken bewaard, die toevallig nog in de woonkamer waren blijven staan.

Natuurlijk duurde het niet lang voordat Javian alle nagellak ontdekte. Gelukkig heeft hij nog niet ontdekt dat de potjes ook open kunnen, hoewel hij wel goed snapt dat ik er mijn nagels mee kan lakken (wat ik overigens nog niet in zijn bijzijn heb gedaan, mysterieus gebeuren nog die kleurtjes op mama’s nagels).

Het vest van Javian is trouwens van Sissy-Boy en hangt al een jaar in de kast, hij is eigenlijk nog te groot, maar een beetje oversized kan best toch? De toffe legging met kwallen is trouwens van Flinque.

Mamalifestyle april 2016 11 tiramisu

Homemade tiramisu

De laatste weken heb ik een nieuwe ‘verslaving’ ontwikkeld: tiramisu. Het begon allemaal met de tiramisu die in de aanbieding was bij de supermarkt, ultiem troost eten dat ik niet kon laten staan toen.

Een paar weken later bewees mijn vriend maar weer eens hoe waardevol hij is, door spontaan thuis te komen uit zijn werk met alle benodigdheden om zelf tiramisu te maken. Zoveel lekkerder dan die uit de supermarkt.

Mamalifestyle april 2016 12 Intratuin

Binnen buiten spelen

Met al dat saaie en slechte weer van de afgelopen weken was buiten spelen niet echt een optie, als we er toch even uit wilden gingen we daarom maar naar het tuincentrum. Eigenlijk vooral om te kijken naar de vissen en de konijnen, maar Javian besloot ter plekke om ook wat interieurveranderingen door te voeren.

De sjaal is van Iek&Jet, het vest van Little Indians, de broek van Beau Loves en de schoenen van Vans.

Mamalifestyle april 2016 13 James Morrison

Eindelijk James Morrison

En toen was daar een dag waar ik lang naar had uitgekeken… het concert van James Morrison! Een aantal maanden terug werd ik verrast door Frank die mij meenam naar Live38 XXL waar James Morrison optrad, toen leek het concert nog zo ontzettend ver weg. Maar de afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen en ik was er zo ontzettend aan toe om live te luisteren naar de muziek die mij al een flink aantal jaren helpt als het moeilijker gaat en mooie momenten nog meer betekenis geeft.

Overigens is er een tijd geweest dat ik na het concert snel naar de achterdeur rende voor een selfie met James Morrison, maar inmiddels neem ik genoegen met een selfie met de mooiste man uit de zaal.

Mamalifestyle april 2016 16 James Morrison

Alweer voorbij!

En toen was het alweer voorbij! Ik was bij het einde van het concert een beetje in een soort shock, want James speelde maar liefst negen nummers van zijn laatste album niet, waardoor hij ook een aantal van mijn nieuwe favorieten niet speelde. Ik kon daardoor niet geloven dat het echt voorbij was, gelukkig heb ik een hoop video’s gemaakt die ik nu nog regelmatig terug kan kijken. Want feit blijft dat James Morrison live ongelofelijk goed is.

Overigens maakte ik tijdens het concert foto’s met mijn Nikon compact camera, maar inmiddels ben ik druk op zoek naar een spiegelreflexcamera omdat ik deze nodig heb voor mijn werk. Ik neig nu het meest naar een Nikon spiegelreflexcamera, omdat ik verder over Nikon heel tevreden ben.

Mamalifestyle april 2016 14 Floor cadeautjes

Cadeautjes geven

Vroeger maakte ik altijd al pakketjes vol met cadeautjes voor lieve vriendinnen, toen er laatst een lieve vriendin van ons jarig was vroeg ze dan ook om een leuk pakketje voor haar verjaardag. Ik had erg veel plezier in het uitzoeken van alle cadeautjes en het inpakken ervan, Javian hielp maar wat graag mee met cadeautjes geven en uitpakken en alle cadeautjes vielen goed in de smaak. Drie keer dubbel pret dus.

Mamalifestyle april 2016 17 cactussen

Hipstercactussen

Bij de Hema persdag kregen we een goodiebag mee waar onder een set met drie cactussen in zaten, omdat ik deze ook erg leuk vond passen bij het thema van Javian’s verjaardagsfeest kocht ik er zelf nog een paar cactussen en succulenten bij van de Hema. Ze staan op een koperen schaal die ik jaren geleden in de uitverkoop kocht bij de Hema.

Mamalifestyle april 2016 19 bloemen

Truc tegen knakkende bloemen

Ik ben dol op bloemen en planten, vooral ranonkels vind ik erg mooi. Toen ik dus een aanbieding zag voor ranonkels bij het tuincentrum kon ik me dank ook niet beheersen. Helaas knakten er al snel een paar, maar naar ik begrepen heb is de vaas dan niet schoon genoeg. De truc is om de vaas eerst even te laten staan met chloor, alvorens je de bloemen in de vaas zet.

Niet vergeten dus de volgende keer dat ik weer bloemen koop of pluk uit eigen tuin.

Mamalifestyle april 2016 20 witlof

Emotioneel eten

Dit bord eten ziet er misschien niet heel Instagramwaardig uit, maar is mij wel zeer waardevol. Vroeger mochten ik en mijn zussen af en toe zelf thuis koken, zo ging ik samen met mijn oma op zoek naar een geschikt recept wat we vervolgens gingen proefkoken: een witlofschotel met mango chutney. Het was een groot succes en in de jaren daarna hebben we het nog regelmatig gegeten. Toch raakte het een beetje in de vergetelheid…

Toen ik laatst met witlof in mijn handen stond, herinnerde ik mij het recept opeens weer. Mijn moeder vond zelfs nog het briefje met het recept wat ik samen met mijn oma schreef, vele jaren geleden.

Mijn lieve oma is helaas erg in de war en herinnert zich deze momenten niet meer en toen ik het briefje met het recept zag, besefte ik me dat ik haar handschrift al jaren niet meer heb gezien…

Mamalifestyle april 2016 21 schutting verven

Schutting verven

De laatste maanden ben ik wat vaker met mijn handen bezig, zo bedacht ik om wat krukjes in ons huis te verven. Om Javian bezig te houden liet ik hem de schutting ‘verven’, simpelweg door hem een bakje water te geven.

Mijn moeder liet ons vroeger ook alles in de tuin verven met water, dat vonden we altijd fantastisch om te doen. Hoewel we ons nu wel afvragen hoe we daar toch in hebben kunnen trappen 😉

Mamalifestyle april 2016 23 pakketje

Hoera, een pakket

Pakketjes maken mij altijd blij, vooral als ik stiekem al weet wat de inhoud is. In dit pakketje zat een salopette van Gray Label, die heel hoog op mijn wensenlijstje stond voor Javian omdat hij helaas zijn oude salopettes is ontgroeid. Gelukkig wist ik er nog een te vinden in zijn huidige maat bij Wijsneus.

Mamalifestyle april 2016 24 taart Nienke

Tijd voor taart

Mijn zus was een paar weken geleden al jarig, maar haar vriend eind april en dus vierden ze het midden in april. Een goed excuus voor mijn zus om weer een prachtige en heerlijke taart te bakken en daarnaast een tafel vol met lekker eten, een deel daarvan kun je bekijken op Instagram.

Het was trouwens de lekkerste red velvet taart die ik ooit heb geproefd!

Mamalifestyle april 2016 26 woodstone

Klein feestje

Op 18 april bestond restaurant Woodstone alweer vijf jaar en ze gaven op die avond alle klanten een cadeautje voor de volgende keer. Als grap vroeg ik mijn zussen wie er wilde oppassen en zowaar zaten we weer even heerlijk te eten bij onze vaste stek.

Mamalifestyle april 2016 24 tuincentrum

Even eruit

Tussen het werken en huishouden door hadden Javian en ik wel wat behoefte aan frisse lucht en dus gingen we even op de fiets naar het tuincentrum om wat te drinken, te spelen en uiteraard ook weer vissen en konijnen te kijken.

Mamalifestyle april 2016 27 aubergine

Eindelijk aubergine

Hoewel ik dol ben op aubergine eten we het eigenlijk maar zelden. Dus toen ik tegen een aanbieding aanliep, nam ik er weer eens twee mee. Even in de oven met wat olijfolie en vervolgens parmezaanse kaasvlokken en balsamicostroop erover. Eigenlijk zouden we er ook zoete aardappelfrietjes bij doen, maar het duurde zo lang voordat die gaar waren dat de aubergines allang op waren.

Gelukkig hebben we nu de smaak van de aubergines weer te pakken en zal het niet zo lang meer duren voor we ze weer een keer eten.

Mamalifestyle april 2016 28 zelf spelen

Relaxter werken

Er is een tijd geweest dat ik veel bezig was met Javian vermaken in plaats van werken, maar hij leert zichzelf steeds beter vermaken en dus kan ik ook weer wat relaxter werken. En stiekem foto’s maken van hem…

Mamalifestyle april 2016 29 verse limonade

Bijtanken

Toen mijn vriend samen met mijn vader naar een voetbalwedstrijd zou gaan, besloot ik van deze gelegenheid gebruik te maken en met zijn allen nog een paar nachten te blijven. Zo kon ik even bijtanken, Javian lekker spelen en Frank kon vanuit daar prima naar zijn werk toe. En het grote voordeel: verwend worden met water met verse citroen en munt.

Mamalifestyle April 2016 30 koningsspelen

Visjes vangen

Mijn jongste zusje organiseerde voor de kleuterklassen van haar basisscholen de Koningsspelen helemaal in het teken van Pluk van de Petteflet. Samen met Javian nam ik ook even een kijkje en aan het begin van de middag, toen de sportdag was afgelopen, mocht Javian ook nog even spelen voordat we hielpen met opruimen.

Javian was erg goed in het vissen vangen, beter zelfs dan zijn moeder! Ik was daarom natuurlijk erg trots op hem.

Mamalifestyle April 2016 31 ontbijt

Standaard ontbijt

Ach, maar weer eens een foto van mijn ontbijt, hoewel er niet veel veranderd is. Ik drink nog steeds elke ochtend een glaasje bietensap, een kop koffie en eet yoghurt griekse stijl met fruit.

De afgelopen maand at ik mijn yoghurt vaak met aardbeien, maar Javian en ik hebben samen een nieuwe favoriet ontdekt waarover je binnenkort meer leest.

Mamalifestyle April 2016 32 bloemetje

30 jaar getrouwd

Eigenlijk hadden we groot feest want mijn ouders waren 30 jaar getrouwd, maar mijn ouders wilden het later pas vieren als de levens van mij en mijn zussen wat rustiger zou zijn. Maar wij besloten dat het vieren van hun 30-jarig huwelijk niet kon wachten. En dus besloten we in het geheim een video op te nemen als cadeau, haalden we eten en stonden we ’s avonds voor de deur met een bloemetje, cadeautjes en eten. We hadden een supergezellige avond met zijn allen.

Mamalifestyle April 2016 34 Koningsdag Tula

Koningsdag

Op Koningsdag deden we niet veel bijzonders, we slenterden wat rond over de Vrijmarkten in het centrum van Hoofddorp en later nog even bij ons om de hoek. Het aanbod viel wat tegen, maar misschien waren we ook gewoon te laat. Javian vond het in elk geval wel geslaagd met alle ballonnen, slingers en muziek op straat.

Voor de gelegenheid droeg ik een sjaal met oranje van Pom Amsterdam, de rest van mijn outfit kun je hier zien. Javian droeg ik heerlijk in onze Tula op de Vrijmarkt, zo wist ik zeker dat we hem niet kwijt zouden raken in de menigte.

Mamalifestyle April 2016 33 koningsdag

Koningspannenkoeken

Op de Vrijmarkt scoorden we poffertjes en dat smaakte naar meer… En dus maakte we ’s avonds pannenkoeken, zoals deze met appel en kaas die heel goed was gelukt.

Mamalifestyle April 2016 35 tuinieren

Niet meer Tuinieren

In de Ikea kwam ik zomaar een editie van het tijdschrift Tuinieren tegen… Voor ik freelancer werd, werkte ik voor de website Tuinieren.nl en af en toe voor het tijdschrift Tuinieren. Inmiddels bestaat het tijdschrift niet meer en is de website ondergebracht bij vtwonen.nl/tuinieren. Best gek dus om dan zomaar tegen een editie aan te lopen, ik dacht even met weemoed terug aan de mooie tijd die ik bij Tuinieren heb gehad…

Mamalifestyle April 2016 38 sissy boy daily

Sissy-Boy Daily

Eigenlijk zou elk filiaal van Sissy-Boy ook een Sissy-Boy Daily moeten hebben, want wat is het eten daar toch lekker altijd. Hier ging ik lunchen samen met lieve vriendin Hester, terwijl Javian nog even zijn middagdut in de wagen deed.

Mamalifestyle April 2016 39 intratuin

Auto draaien

Deze draaimolen staat in het tuincentrum waar we regelmatig komen om vissen en konijnen te kijken. Meestal loopt Javian er gewoon voorbij, maar nu hij stil stond wilde hij zelf ook wel eens in zo’n auto zitten.

En zo rijden we zomaar een nieuwe maand in… Mei! De vooruitzichten qua weer zijn in elk geval goed, dus laten we duimen voor een goede en mooie maand.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.