Gezin Zwanger

Zwangerschap vertellen aan onze oudste kinderen

zwangerschap vertellen kinderen

Een zwangerschapsaankondiging doen is vaak enorm leuk, zeker als het gaat om kinderen vertellen dat zij grote broer of grote zus gaan worden. Dit is de manier waarom wij onze kinderen hebben verteld dat zij een broertje of zusje krijgen. 

Lees ook: Big Brother Training Camp is geopend

Onze oudste kinderen waren bijna vier jaar en bijna zeven jaar toen wij ze mochten gaan vertellen dat er nog een baby bij zou komen in ons gezin. Superleuk, want door hun leeftijden en ook ervaringen van klasgenoten beseffen ze heel goed wat het betekent om een babybroertje of -zusje te krijgen.

Zwangerschapsaankondiging rijmpje

Aangezien de oudste in groep 3 leerde lezen, wilde ik graag iets met een tekstje doen. Ik vond een veelgebruikt rijmpje voor zwangerschapsaankondigingen die ik een kleine draai heb gegeven aan onze situatie.

Je kunt mij nog niet horen
Je kunt mij nog niet zien

Maar als ik aan het einde van deze zomer wordt geboren
Mag ik dan jullie vriendje zijn misschien?

Mand met babyspullen

Het rijmpje schreef ik op in een schriftje wat ik nog had liggen. Samen met wat babyspulletjes stopte ik deze in een mand met een grote hydrofiele doek, een rompertje, de positieve test, een luiertje, een babyspeeltje, het boekje ‘kleine pluis’ en nog een cadeau: Zwangerschapsaftelkalender voor broertjes en zusjes.

Zwangerschap delen met kinderen

Op een middag hebben we onze kinderen op de bank gezet en deze maand gegeven. Ze mochten op hun gemak rustig kijken wat er allemaal in zit, de zwangerschapsaftelkalender uitpakken en onze oudste las het rijmpje voor. De eerste keer lezen begreep hij het nog niet, maar toen we hadden uitgelegd dat alle spulletjes bij elkaar hoorden viel het kwartje wel en begrepen zij dat er een baby bij komt in ons gezin!

Wij zijn heel blij met deze manier van vertellen, want we gaven ze alle ruimte om het zelf te ontdekken waardoor zij ook enthousiast waren dat zij het raadsel hadden ontrafeld. Daarnaast gaven de babyspullen ons gelijk de mogelijkheid om wat dingen uit te leggen, zoals de zwangerschapstest en de luier en de aftelkalender.

Oh en het antwoord op het rijmpje…
Dat was volmondig JA!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.