Kind

Mijn tips voor thuis streamen met kinderen

mamalifestyle woonkamer televisie

Van thuisbioscoop tot dansen én workouts: wij streamen wat af bij ons thuis. Ik heb mijn favoriete tips voor thuis streamen met kinderen op een rijtje gezet. Waaronder de belangrijkste tip: een goed internet abonnement!

Belang van een goede internetverbinding

In ons oude huis viel het internet regelmatig weg en dat is met kinderen extra vervelend. Een volledige film kijken is voor sommige kinderen al een uitdaging, laat staan als het internet af en toe weg valt. Dan is de concentratie en focus op de film vaak net zo snel weg als het internet verdween. Om dan toch de focus bij de gezellige middag te houden, maakten we er vaak een echte pauze van met tijd om naar de wc te gaan of even iets te drinken of te eten te pakken. In de meeste gevallen konden we daarna weer verder met film kijken. In ons nieuwe huis hebben we een betere verbinding gelukkig. Bekijk dus goed wat voor opties er voor een internet abonnement zijn en mocht je tegen problemen aanlopen: maak dan gebruik van de klantenservice om internetproblemen op te lossen.

Dan kan het streamen beginnen!

Thuisbioscoop met Disney+

Wanneer het vakantie is of er een regenachtige dag aan komt, plannen wij altijd een thuisbioscoop! Gordijnen dicht, leuke film aan en natuurlijk lekkere snacks erbij. We kiezen vaak een film van Disney+, daar zijn waanzinnig veel leuke familiefilms te vinden. Als jong meisje was ik al een groot fan van alles wat Disney maakt en dat is nog niet veranderd. Dus ik kijk graag samen met mijn gezin naar de ‘oude’ klassiekers, maar we kijken ook heel graag naar al het nieuws dat Disney maakt zoals Luca of Encanto.

Daarnaast kijken we ook wel eens een film opnieuw die we al eens eerder hebben gezien. Zo krijgt Senne momenteel niet genoeg van Cars en blijven de Disneyfilms met prinsessen of de stoere Mulan of Raya van Raya en de laatste draak favoriet bij Javian.

Even lekker dansen met muziek streamen

Naast dingen kijken, streamen we ook muziek via Spotify! Ik heb een speciale kinderafspeellijst met de favoriete liedjes van onze kinderen die we eens in de zoveel tijd op zetten om even lekker te dansen of mee te zingen. Daarnaast zoeken we ook wel eens naar afspeellijsten met de muziek van films die we recent hebben gekeken. En tijdens feestdagen zoek ik ook vaak op Spotify naar passende afspeellijsten, zoals met Sinterklaas of Kerst.

En soms als de kinderen lekker rustig aan het spelen zijn, zet ik zachtjes de afspeellijst met mijn favoriete muziek aan. Ik vind het leuk om op die manier mijn kinderen kennis te laten maken met de muziek waar ik graag naar luister, net zoals mijn ouders dat vroeger bij ons thuis deden.

Samen workouts doen

Naast films kijken streamen wij ook andere dingen natuurlijk! Zoals via Youtube de ZappSport @ Home workout met Nathan Rutjes en zijn zoon Lavezzi. Deze workouts zijn opgenomen in de coronaperiode en het zijn fijne energieke workouts superleuk zijn voor kinderen én volwassenen. Naast de sportieve opdrachten zitten er namelijk ook opdrachten om iets te zoeken met een bepaalde kleur of een papier en een potlood te pakken om tijdens het planken een tekening te maken. Wij proberen minstens één keer per week zo’n workout te doen.

mamalifestyle sw

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.