Standaard bij mij in de vriezer en de voorraadkast: gehaktballetjes, bloemkoolrijst en tomatenblokjes in blik. Daar kun je vervolgens dit hele lekkere recept mee maken: gehaktballetjes in tomatensaus met bloemkoolrijst. Extra lekker met een schep yoghurt Griekse stijl.
Het is een van de gerechten die we bijna wekelijks eten, want rijst valt hier altijd wel goed in de smaak. En de kinderen vinden het heerlijk om yoghurt bij het avondeten te eten. En ik wist voorheen niet dat tomaat en yoghurt zo’n goede combinatie was, maar nu ik het weet, eet ik het zelden anders.
Overigens eet ik graag bloemkoolrijst, maar niet al mijn kinderen zijn hier dol op. Vaak maak ik dan ook nog zilvervliesrijst of witte rijst erbij voor de kids.
Benodigdheden voor gehaktballetjes in tomatensaus met courgette en linzen met bloemkoolrijst
- Gehaktballetjes – reken op ongeveer 3 gehaktballen per persoon
- Een blik tomatenblokjes
- Twee tomaten
- Een halve courgette
- Een handje vol rode linzen
- Een rode ui
- Drie knoflooktenen
- Bloemkoolrijst – reken op 100 gram per persoon
- Yoghurt Griekse stijl
Recept gehaktballetjes in tomatensaus met bloemkoolrijst
Start met het snipperen van de ui en de knoflook. Bak deze in de pan met een scheut olijfolie. Voeg dan de gehaktballetjes toe. Snijd de tomaten en courgette in blokjes. Als de gehaktballetjes bijna gaar zijn, voeg je de tomaten blokjes en courgette toe. Roer even goed door en voeg dan het blik met tomatenblokjes toe, samen met de rode linzen. Roer alles goed door en voeg eventueel nog een beetje water toe, zodat het echt een saus wordt.
Kook de bloemkoolrijst kort gaar in een kookpan en giet af. Serveer met de saus en een flinke schep yoghurt Griekse stijl.
Eet smakelijk!
Tip: maak een beetje extra van de saus om in te vriezen, zodat je de volgende keer alleen de saus hoeft te ontdooien en bloemkoolrijst hoeft te koken.
0 reacties