Kind Lezen

Het prachtige ‘Wild’ van Emily Hughes

wild emily hughes

Misschien wel een van de allermooiste kinderboeken die ik ken, qua boodschap, maar bovenal de illustraties: Wild van Emily Hughes! Een prachtig prentenboek voor iedereen, maar bovenal voor alle kinderen die wel eens heel wild kunnen zijn. 

Nederlands of Engels…

Het boek ontdekte ik via Pinterest, maar de Nederlandse versie is nauwelijks te vinden. Gelukkig had onze bibliotheek de Nederlandse versie van het prentenboek waar ik zo nieuwsgierig naar was! En zo kwam ik erachter dat het boek weinig tekst bevatte, waardoor een Engelse versie ook echt een aanrader is om al dan niet in het Engels voor te lezen of om zelf de Nederlandse vertaling te vertellen.

Wild van Emily Hughes

Het boek ‘Wild’ gaat over een meisje dat leeft in de wildernis, wat prachtig is weergegeven in de mooiste prenten. Ze wordt gevonden door een stel dat haar meeneemt naar de stad waar er van het meisje verwacht wordt dat ze zich kleedt en gedraagt zoals alle mensen in de stad. Maar hoewel ze het probeert, lukt het maar niet… Want het meisje is… WILD!

Uiteindelijk komt ze terug op de plek waar ze volledig zichzelf kan zijn ♥

Bekijk ook de video waarin Emily Hughes zelf haar boek voorleest →

Bestel ‘Wild’ van Emily Hughes

Het boek is dus niet in het Nederlands te vinden, terwijl het wel ooit in het Nederlands is uitgegeven. Wel is de Engelse versie van ‘Wild’ verkrijgbaar en wat mij betreft is dat dus ook een aanrader. Alleen de prachtige prenten zijn al de moeite waard om ‘Wild’ in de kast te hebben staan.

Bestel ‘Wild’ van Emily Hughes in het Engels bij bol.com →

Printable fun book van Wild

De Engelse uitgever van ‘Wild’, Flying Eye Books, heeft een supertoffe printable passend bij het boek: The Wild Fun Book! Het is een Engelstalige printable, maar met de prachtige illustraties om in te kleuren of zelf na te tekenen.

wild emily hughes (2)wild emily hughes (1)

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.