Gezin Mama Zwanger

Zo overleef jij zwanger warm weer

hittegolf zwanger warm weer

Een hittegolf in het land en jij zit met een dikke buik met een trappelende baby… Niet de meest ideale situatie, maar ook niet het einde van de wereld gelukkig. Er zijn ontzettend veel tips en trucs om zwanger een hittegolf te overleven en ik deel mijn favoriete tips voor zwanger warm weer overleven hier. 

Mijn zomer zwangerschap

In de zomer van 2021 was ik hoogzwanger van mijn derde baby. Mijn oudste twee kinderen zijn allebei in maart geboren en dus heb ik toen geen zomer zwanger meegemaakt. In januari 2021 had ik een positieve test en dus was ik in de zomer van 2021 echt hoogzwanger. Ik heb veel gegoogled, gesproken met mijn verloskundig en zo met wat handige tips het warme weer overleefd.

hittegolf zwanger warm weer marike zwanger

Wat te doen bij warm weer als je zwanger bent?

  • Koop een klein opblaasbadje, vul deze met water, zet er een stoel bij en laat jouw voeten heerlijk afkoelen in het water. En het allerleukste: je kunt het opblaasbadje volgend jaar voor jouw baby gebruiken, wat een mooi vooruitzicht is dat?!
  • Veel met de benen omhoog, want met warm weer ga je vocht vasthouden en kun je last krijgen van dikke enkels. Hoe dat eruit ziet is nog niet eens zo erg, want het is tijdelijk, maar vocht vasthouden in voeten en enkels kan ook gewoon pijn doen en een zwangerschap komt al met genoeg ongemakken. Met de benen omhoog kan het vocht in jouw lijf beter verdeeld worden. Gooi dus bij elke mogelijkheid die benen omhoog, lekker op de bank of in bed met een kussentje onder je voeten dus.
  • Koop een airco voor in huis, zodat het binnen lekker koel blijft. Geen ruimte of budget voor een airco? Zoek dan iemand of iets op met een airco. Je bent niet de eerste zwangere die rondjes gaat rijden in de auto met de airco aan of op een hele hete dag naar de Ikea gaat. Enne: McDonalds is ook vaak lekker koel op hete dagen en daar kun je gelijk wat drinken halen.
  • Veel drinken is sowieso al belangrijk, maar als zwangere nog net wat meer, want jouw lichaam is heel hard bezig een baby aan het maken. Vind je het moeilijk om water te drinken door bijvoorbeeld misselijkheid? Bedenk dan dat er ook in sommige etenswaren vocht zit, zoals fruit of komkommer. Mijn favoriete tip is watermeloen in stukjes in de blender met ijsblokjes, dan krijg je een drankje dat doet denken aan een ijskoude slush.
  • Alles donker houden in huis met gordijnen of andere raambekleding zorgt ervoor dat de warmte niet binnen komt, dus houd gedurende de dag de gordijnen lekker dicht. Dan blijft het binnen een stuk koeler en is het ook aangenaam thuiskomen als je wel naar buiten moet op een hete dag.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.