Halloween

Zo maak je een Halloween dorpje met houten huisjes

houten halloween huisjes

Een heus spookdorp bij ons thuis, bestaande uit allemaal versierde houten huisjes passend bij Halloween. Met veel zwart, spinnen en vleermuizen zijn deze houten huisjes de perfectie decoratie voor Halloween. 

Een paar jaar geleden zag ik bij Elsie van A Beautiful Mess haar ‘Halloween village’ gemaakt met houten vogelhuisjes. Zo enorm schattig! Ik spaarde ook al een tijdje houten huisjes en andere houten decoratie voor in huis, maar was toen gelijk geïnspireerd om hiermee nu ook een Halloween dorpje te maken met kleine spookhuisjes. Om het dorpje wat groter te maken en passend bij onze mega grote vensterbank in ons vorige huis ging ik ook nog op zoek naar houten vogelhuisjes. En toen kon het verven en versieren beginnen!

Houten huisjes voor een Halloweendorpje

Ik ben dol op houten items voor in huis, vaak vind ik de kleur van het hout al prachtig, maar hout leent zich ook perfect om te verven en zo aan te passen aan jouw stijl. Zodoende houd ik altijd mijn ogen open voor houten items, zoals houten huisjes en houten boompjes. Bij deze mijn tips voor plekken waar je geschikte houten huisjes kunt vinden:

  • Intratuin: in de herfst en winter kun je bij de Intratuin een set vinden met platte houten huisjes en bijvoorbeeld de kerk en ook verschillende soorten houten boompjes van massief hout. De afgelopen drie jaar zaten ze in elk geval in de kerstcollectie. Mijn ervaring is wel dat ze snel uitverkocht zijn.
  • Flying Tiger: bij de Flying Tiger vind je regelmatig houten producten bij de knutselspullen, vaak met een verfsetje erbij. Ik vond hier de kleine houten vogelhuisjes.
  • Action: de grootste vogelhuisjes vond ik bij de Action. Deze waren al wel geverfd en dus iets meer werk om te verven, zodat deze passen bij mijn Halloweendorpje. Maar de accessoires en vormen van deze vogelhuisjes waren wel perfect voor bij het kleine spookstadje.
  • Brikkon: om het dorp compleet te maken heb ik ook een houten boom van Brikkon gebruikt. Deze zijn eigenlijk gemaakt om met Lego of Duplo te bouwen, maar ‘kaal’ past de boom goed bij de sfeer van Halloween.

Vele hobbyshops verkopen ook vaak houten huisjes of houten vogelhuisjes, zoals bijvoorbeeld bij Pipoos.

Halloween houten huisjes knutselen (1)

Accessoires voor het spookdorp

Het stadje werd nog griezeliger met de schattige spookjes van A Little Lovely Company, deze spookjes zijn ook erg leuk als speelgoed. Bekijk maar eens het poppenhuis wat wij hebben omgetoverd als speelgoed spookhuis. Plastic nepspinnen zijn ook heel geschikt om te gebruiken, in de periode van Halloween kun je deze bij veel winkels vinden in een zak. Maar ook online kun je nepspinnen kopen.

De papieren vleermuizen heb ik gevonden bij de Action en komen met dubbelzijdige stickertjes, waardoor ze makkelijk ergens op geplakt kunnen worden. De spinnenwebben zijn gemaakt met kastanjes, het stappenplan daarvoor staat online: DIY spinnenwebben maken van kastanjes.

Halloween houten huisjes knutselen

Halloween huisjes versieren met kinderen

Een spookdorpje maken is ideaal om te doen samen met kinderen. De houten huisjes kunnen makkelijk geverfd worden, wat veel kinderen leuk vinden. Wij hebben hier de huisjes verdeeld, waarbij ik ook een aantal huisjes heb geverfd. Ik heb de kinderen een verfpalet gegeven met een aantal kleuren die ik goed vond passen bij ons Halloween dorpje. Wij hebben gewoon acrylverf gebruikt. Daarnaast heb ik sommige huisjes van de kinderen versierd met houten letters, gekocht bij de Action. Teksten zoals ‘Trick or Treat’ of ‘Boo’ en ‘Haunted House’ passen goed bij het thema. Met de bomen erbij en alle geverfde huisjes pasten alles heel mooi bij elkaar.

De kinderen vond het ook ontzettend leuk om de huisjes neer te zetten en te versieren met de vleermuizen en spinnen. En nu kunnen we jaarlijks een heel Halloween dorp opbouwen. Overigens sluit ik niet uit dat we nog een keer de huisjes opnieuw gaan verven in nieuwe kleuren, zo blijft het een leuk project in de periode van Halloween.

Het deed mij ook een beetje denken aan een een kerstdorp bouwen en toevallig vond ik dat een bekend merk van kerstitems ook spullen heeft voor een Halloweendorp →

Halloween houten huisjes knutselen (2) Halloween houten huisjes knutselen (4)Halloween houten huisjes halloween woondecoratie

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.