Eten&drinken Recepten

Gezonde snack: recept voor chips van radijs

radijschips recept

Toegegeven, het ziet er niet superlekker uit… Toch is het echt lekker en een gezondere snack dan andere chips. Bekijk het recept om zelf chips van radijs te maken! 

Lang leve radijs

Radijs is zeer makkelijke groente om zelf te kweken in pot of kleine moestuin. Met wat water en zonlicht groeit een klein zaadje gemakkelijk uit tot een radijs. Maar wat moet je met al die radijsjes?

Ik gebruik radijs vaak in een salades, zoals in deze witlofsalade of salade met gerookte kip en mango. De laatste keer toen ik wat radijsjes overhield, besloot ik er zelf chips van te maken. Nu werden deze ‘radijschips’ misschien niet zo knapperig als gewone chips, maar ze waren wel lekker als snack tussendoor.

Recept voor chips van radijs

Maak een handvol radijsjes schoon en snijd de bovenkant en onderkant eraf. Snijd de radijsjes nu in dunne schijfjes en doe al deze schijfjes in een kom of bak. Meng de schijfjes met wat olijfolie, zout en peper en eventueel wat andere kruiden naar smaak. Verwarm de oven op 200 graden. Verdeel de schijfjes nu over een ovenplaat en zet deze in de oven voor ongeveer 15 minuten. Eventueel kun je halverwege de oventijd de radijsjes even omdraaien en herschikken, want in het midden van de bakplaat worden ze minder knapperig. Ook de grotere schijfjes radijs blijven wat ‘slapper’. Laat de chips van radijs even afkoelen vanuit de oven, daarna zijn ze klaar om te eten.

recept-radijschips-radijs-snijden

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.