Kind Lezen

Superschattig en leerzaam kinderboek: ‘Seppo, het verlegen spookje’

Seppo het verlegen spookje flavia z drago

Het boek over het spookje Seppo had ik al eens voorbij zien komen bij Amerikaanse bloggers, toen was het boek nog niet in het Nederlands verschenen. Maar door de prachtige illustraties en het bijzondere kleurengebruik bewaarde ik deze toch maar op een lijstje… En gelukkig is dit prachtige boek nu ook in het Nederlands verschenen! 

Bekijk nog meer leuke kinderboekentips →

Het verhaal van Seppo, het verlegen spookje

Het boek ‘Seppo, het verlegen spookje’ vertelt het verhaal van het lieve spookje Seppo dat dol is op allerlei gewone spokendingen zoals door muren bewegen en licht geven in het donker. Maar Seppo is ook dol op vioolspelen, waar hij ook heel goed in is. Waar hij echter niet zo goed in is, is vrienden maken… Seppo is namelijk heel verlegen. En hoewel hij wel graag vrienden zou willen hebben en ook wel manieren vindt om dichtbij andere monsters te komen, lukt het hem niet.

Uiteindelijk schrijft hij een brief waarbij hij monsters uitnodigt om naar een vioolconcert van hem te komen. Seppo zit vol spanning, maar uiteindelijk breekt de dag van het concert aan. Er komt echter niemand… Seppo gaat toch muziek maken, omdat hij dat nou eenmaal het liefste doet. En tegen alle verwachting in verschijnen alle monsters, betoverd door de muziek van Seppo. En zo heeft Seppo toch vrienden gemaakt. En zijn nieuwe vrienden ontdekte dat hij misschien niet veel zei, maar wel altijd voor ze klaar staat en ze beschermt.

Prachtige illustraties van Flavia Z Drago

‘Seppo, het verlegen spookje’ valt al snel op door de kleurrijke roze voorkant van het boek met de zachte getekende illustraties. Alle prenten van dit prentenboek zijn prachtig gekleurd met veel roze en oranje en leuke details van kleine monsters.

Verlegen vrienden maken

Het boek past goed bij de tijd van Halloween, maar is ook perfect om te lezen met verlegen kinderen of met kinderen die wel graag en makkelijk vrienden maken, zodat zij leren dat niet alle kinderen zo zijn. Het onderwerp van het boek is voor alle kinderen relevant, maar is zeker goed te lezen vanaf de kleuterleeftijd als kinderen te maken krijgen met school en vriendjes maken. Maar zelfs mijn kind van acht jaar geniet van dit mooie boek.

Bestel het boek ‘Seppo, het verlegen spookje’ bij bol.com →

Seppo het verlegen spookje flavia z drago (1)

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.