Eten&drinken Recepten

Supersimpele salade met feta, tomaat en komkommer

salade tomaat komkommer feta

Het recept voor deze salade is even simpel als lekker en biedt veel mogelijkheden om mee te variëren. Daarnaast lusten veel kinderen natuurlijk wel komkommer of tomaat en gaat deze salade er dus ook wel in. Bekijk het recept voor deze salade: tomaat, komkommer en feta. 

Nodig voor deze salade

  • 1 komkommer
  • 2 tomaten of twee handen cherrytomaten
  • een half bakje feta blokjes
  • mango chutney
  • zout en peper

Stappenplan salade

Snijd de komkommer en tomaten in kleine stukjes, als je gebruik maakt van cherrytomaten snijd deze dan tweemaal doormidden. Doe de komkommer en tomaat in een kom of schaal. Laat de feta goed uitlekken, want de komkommer bevat ook veel vocht. Voeg vervolgens de feta toe aan de groente.

Om deze salade wat meer smaak te geven kun je naar smaak mango chutney en zout en peper toevoegen. Een eetlepel mango chutney geeft al heel veel smaak.

salade tomaat komkommer feta onderweg

Variëren met deze salade

Op een zomerse dag heb ik genoeg aan alleen de bovengenoemde ingredienten als lunch of bijgerecht, maar soms heb je wel wat meer nodig. Voeg dan bijvoorbeeld couscous, bulgur of quinoa toe om ervoor te zorgen dat de salade meer vult.

Daarnaast kun je in plaats van mango chutney ook balsamico stroop of bijvoorbeeld een honing mosterd dressing toevoegen.

 

Deze salade is ideaal als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue, maar is ook erg fijn om mee te nemen als je gaat picknicken of tijdens een werkdag om binnen toch wat zomerse sferen te voelen.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.