Dagjes uit Evenementen Uitgaan & reizen

LEGO World 2023: tips voor grootste LEGO evenement ter wereld

LEGO World is heel veel bouwen en heel veel bouwwerken bekijken. Maar er is ook meer en dat deel ik graag na ons bezoek aan LEGO World.

Hoewel ik al jaren fan ben van LEGO, net als mijn kinderen, waren wij nog nooit op LEGO World geweest. Wij kennen Legoland en Lego House erg goed, maar we hadden geen idee wat te verwachten op LEGO World.

Wij bezochten LEGO World 2023 en ik deel graag mijn tips met jou, zodat jij weet wat je kunt verwachten en zodat je geen toffe dingen mist.

LEGO thema’s op LEGO World

LEGO World is ingedeeld in de welbekende thema’s van LEGO. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het thema is aanwezig:

 • Star Wars
 • Super Heroes: Spidey en zijn vriendjes
 • Harry Potter
 • Jurassic World
 • Ninjago
 • Disney
 • Minecraft
 • Super Mario
 • Sonic
 • Dreamzzz
 • Duplo
 • Architecture
 • Technic
 • Botanical
 • Creator
 • Dots
 • Friends
 • City
 • Gabby’s poppenhuis

Daarnaast zijn er stands van Unicef, SOS kinderdorpen en Legoland Discovery Center en een groot gedeelte met bouwwerken van fans, die echt heel erg tof zijn.

Bij elk thema kun je naar hartelust bouwen, want er staan mega grote bakken gevuld met LEGO passend bij de kleuren stenen van het desbetreffende thema. Daarnaast is bij elk thema wel een interactief element.

Interactieve LEGO elementen op LEGO World

Bij Spiderman kun je een heus spiderman parcours doen. Je klimt door en over stapelbedden en natuurlijk zijn er ook spinnenwebben. Je staat er wel even voor in de rij, maar het is superleuk voor actieve kinderen en een fijne afwisseling van het LEGO bouwen.

Bij binnenkomst in hal 9 kun je de verjaardag van LEGO World vieren met een echte LEGO taart die ook nog ronddraait. Ook staan hier gouden LEGO poppetjes.

Star Wars bevindt zich in een donkere hal waar stormtroopers gebouwd kunnen worden met instructies of een ruimteschip. Daarnaast staan er heel veel grote bouwwerken van Star Wars figuren. En let goed op: er kunnen zomaar echt Stormtroopers langs lopen.

Harry Potter is natuurlijk ook aanwezig. Je kunt hier alle bouwwerken zien van Harry Potter met natuurlijk Zweinstein in het midden. Daarnaast kun je onder de sorteerhoed gaan zitten, op de foto met Harry en Hermelien of met een levensgrote Hagrid. Ook kun je hier een pompoen maken en op een muur neerzetten.

Bouw jouw eigen dino of jungle bij Jurassic World. Ga op de foto met een auto uit de film of met een van de grote dino’s.

Gek op Ninjago? Bouw een tollende spinjitzu en doe een battle. Train als een echte ninja of loop door de grote en ontdek door op knoppen te drukken alle ninja’s. En let op: soms loopt er een heuse Ninja voorbij.

Bij het Disney thema kun je veel leuke foto’s maken. Ga bijvoorbeeld op de foto met Frozen’s Anna en Elsa of Olaf van LEGO. Er staat ook een levensgroot huis van UP waar je op de foto kunt met levensgrote ballonnen. Fan van Vaiana? Stap dan een boot en vaar door een zee van LEGO.

Het thema Minecraft hoort natuurlijk bij de gelijknamige game. Je kunt hier jouw eigen versie van Steve bouwen in bijpassende kleuren.

LEGO Dreamzzz is het nieuwste thema van LEGO en is natuurlijk ook aanwezig op de beurs. Hier kun je veel leuke dingen doen, passend bij het thema. Bouw een eigen creatie en laat deze tot leven komen op een groot scherm, zwevend op een wolkje. Daarnaast wordt hier live grote Dreamzzz kunstwerken geschilderd. En niet bang voor een beetje regen van LEGO? Je kunt hier onder een LEGO waterval gaan staan, met poncho.

Dol op gamen? Dan kom je goed aan je trekken bij Super Mario en Sonic. Je kunt op de foto met een supergrote Bowser die ook nog beweegt en stoom uitblaast. Daarnaast kun je een gamewereld bouwen van Super Mario. Of games spelen van Sonic.

Bij Architecture ligt een levensgrote bouwplaat van Nederland met aan de bovenkant van de plaat de koning en koningin van LEGO. Je kunt hier ook met witte stenen jouw eigen bouwwerk maken en laten neerzetten op de plek in Nederland die jij wilt.

Kleine kinderen mee naar LEGO World? Laat ze lekker spelen in een wereld van Duplo.

Tussen twee hallen in zijn er vitrines met heel veel jungledieren te vinden. Van panda’s tot tijgers en apen. Bij sommige vitrines kun je op een interactieve knop drukken.

Gek op bloemen? Bouw dan bij Botanical jouw eigen bloem en versier de groene muren. Je kunt jouw bloem zelf in een plantenbak of in de groene muur steken. Daarnaast kun je hier een boomerang foto laten maken met de tekst ‘Everything is Awesome’. De foto kun je door middel van een QR-code downloaden.

Dots is een thema dat helaas gaat stoppen, maar het was wel aanwezig op LEGO World. Je kunt hier op een bouwplaatje zelfs iets maken. Veel bezoekers hebben hun eigen naam gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook een figuur of een kunstwerk maken. Je kunt het kunstwerk vervolgens zelf op de muur een plekje geven.

Fan van LEGO Friends? Dan kun je een kijkje nemen in de kamers van alle nieuwe LEGO Friends karakters met een koptelefoon en VR-bril. Ook zijn hier optredens.

Bij Gabby’s poppenhuis staat een heus poppenhuis en je kunt hier lekker bouwen in pastelkleuren. Ook loopt Gabby zelf soms voorbij.

Het meest bekende thema van LEGO is waarschijnlijk LEGO City. Hier is een soort stadsstormbaan, waar bezoekers lekker actief bezig kunnen zijn. Ook kun je een LEGO City wereld bekijken en er onderdoor klimmen en via glazen bubbels zien. En gek op de brandweer? Er staat ook een echte brandweerauto.

Er is ook een heuse bouwwedstrijd waar je kunt bouwen van je wilt op een bouwplaat van LEGO. Je laat je gegevens achter bij jouw bouwwerk en om 16 uur is er een prijsuitreiking.

LEGO kopen op LEGO World

Er is een LEGO winkel van Toy Champ. Je krijgt hier 10% korting op LEGO en eigenlijk alle sets zijn wel verkrijgbaar. Ook is er een hoekje met losse LEGO stenen, dit is wel relatief duur, dus alleen interessant als je echt specifieke LEGO stenen ziet die jij ergens voor nodig hebt. De ‘Pick-a-Brickwall’ van de echte LEGO winkel in Utrecht bijvoorbeeld is goedkoper.

Tips voor LEGO World bezoeken

LEGO World is in de jaarbeurs Utrecht en geopend van 10 tot 17 uur. Als je alle thema’s wilt bezoeken en de interactieve elementen wilt doen, dan heb je echt de tijd nodig van 10 tot 17 uur. Als je sommige thema’s wilt overslaan, dan kun je ook korter de beurs bezoeken.

De tickets heb ik gekregen in ruil voor aandacht voor LEGO World. 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.