Sinterklaas

Pepernoten bingo spelen met peuters en kleuters

Sinterklaas bingo is superleuk, maar de gewone bingo is vaak veel te ingewikkeld voor peuters en kleuters. Wat wel heel erg leuk is speciale pepernoten bingo voor peuters en kleuters.

Hoe werkt de pepernoten bingo?

De pepernoten bingo wordt gespeeld met een dobbelsteen. Daardoor zijn er ook maar zes cijfers nodig op de bingokaart. Bij het gooien met de dobbelsteen vertelt het aantal ogen welk cijfer afgestreept mag worden. Het spel kan vervolgens op twee manieren gespeeld worden:

  • Iedereen speelt samen en kinderen gooien om de beurt met de dobbelsteen. Als een kind het cijfer 6 gooit, mogen alle kinderen het cijfer 6 wegstrepen op hun eigen bingokaart. Het spelletje duurt net zo lang totdat alle cijfers zijn gegooid. Alle kinderen winnen tegelijkertijd, want er is maar een soort bingokaart.
  • Elk kind krijgt een eigen bingokaart en mag voor zijn eigen kaart gooien. Als een kind dus 6 gooit, streept alleen hij de 6 af op zijn kaart. Het volgende kind speelt voor zijn eigen kaart. Het spelletje duurt dan langer en de kinderen winnen niet tegelijkertijd.

De cijfers kunnen ingekleurd worden, maar een kruis mag natuurlijk ook.

Beloning bij de bingo

De beloning voor de bingo is natuurlijk pepernoten! Bij het cijfer 1 is dat één pepernoot, bij cijfer 2 natuurlijk twee pepernoten en zo verder. Uiteraard kunnen er ook echte cadeautjes als prijs zijn.

Gratis printable pepernoten bingo

De bingokaart kan gratis worden gedownload en uitgeprint worden. Sla de afbeelding op, op jouw computer om uit te printen.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.