Sinterklaas

Sinterklaas tiramisu toetje met kruidnoten en chocolademelk

De traditionele tiramisu wordt gemaakt met koffie, wat heel lekker kan zijn, maar kinderen zijn er vaak niet heel erg fan van. Deze kruidnoten tiramisu wordt gemaakt met chocolademelk en laten kinderen daar nou heel vaak dol op zijn. Lekker Sinterklaas toetjes dus voor Pakjesavond!

Deze tiramisu is heel gemakkelijk gemaakt met de combinatie van mascarpone en slagroom. Daardoor kan deze tiramisu bijna gelijk na het maken ervan opgegeten worden, maar ruim op tijd maken en een paar uur in de koelkast bewaren kan ook heel goed. De kruidnoten worden dan wat zachter en dat smaakt echt ook heel goed.

Door het gebruik van chocolademelk is deze pepernoten tiramisu kindvriendelijk en geschikt voor zwangere vrouwen. En ook nog eens heel lekker voor iedereen die niet van koffie houdt.

Liever wel een kruidnoten tiramisu met koffie? Klik hier →

Ingrediënten voor Sinterklaas tiramisu met kruidnoten en chocolademelk

  • 400 gram kruidnoten
  • 500 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 2 bekers chocolademelk
  • 1 eetlepel suiker
  • speculaaskruiden

Recept kruidnoten tiramisu met chocolademelk

Klop de slagroom met de suiker en speculaaskruiden tot het stevig is. Roer de mascarpone erdoorheen met een lepel. Leg nu in een grote schaal, bijvoorbeeld een ovenschaal, een laag kruidnoten en doe hier een scheut chocolademelk overheen totdat alle kruidnoten het vocht hebben opgenomen. Hier mag een laag van het slagroom mascarpone mengsel overheen.

Leg nu een nieuwe laag aan kruidnoten erop en voeg met een lepel chocolademelk toe zodat de kruidnoten weer het vocht op kunnen nemen. Hier bovenop mag weer een laag van het slagroom mascarpone mengsel.

Nu kan de Sinterklaas tiramisu versierd worden. Gebruik bijvoorbeeld Sinterklaas chocolaatjes, verschillende soorten kruidnoten, mini chocolade letters en chocolade munten.

Volg je al @kokenmetkids?

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.