Pasen

5 tips voor lekker lang tafelen met Pasen met kinderen

Het klinkt vaak zo idealistisch: lekker lang tafelen met kinderen. Maar het kan echt! Bekijk vijf leuke tips voor lekker lang tafelen met kinderen tijdens Pasen.

Paastafel dekken met tafelkleed of placemats om in te kleuren

Het begint allemaal al met de tafel dekken. Sommige supermarkten verkopen inkleur tafelkleden of placemats. Maar ook Hema heeft een leuk Nijntje inkleurtafelkleed, maar ook een wit papieren tafelkleed dat natuurlijk versierd kan worden met tekeningen.

Houd bij het dekken van de tafel ook rekening met de ruimte om te kleuren. Kleine ontbijtbordjes dus en zet een bak met potloden midden op tafel.

Prachtige pasen printables

Ook leuk: toffe printables voor pasen. Kleurplaten en placemats om in te kleuren zijn natuurlijk ideaal. Maar als er genoeg ruimte is aan tafel kan er misschien ook geknutseld worden. Of laat kinderen printable spelletjes uitknippen aan tafel. Er zijn voor alle leeftijdscategorieën leuke printables te vinden in deze blog met Pasen printables →

Lekkers op de paastafel

Bij Pasen horen natuurlijk paaseitjes en lekkere paaskoekjes. En als er toch lekker lang getafeld, dan is er vast na een lekker broodje tijd voor een paaseitje of paaskoekjes. En sommige kinderen zullen misschien wel beter gaan eten, omdat het lekkers al in zicht is. En ja, grote kans dat er ook tussendoor gesnoept zal worden, maar dat mag af en toe best, toch?

Samen eten maken

Ga samen allemaal lekkers maken voor bij het paasontbijt of de paasbrunch. Het zal je verrassen hoe leuk kinderen het vinden om te helpen in de keuken en hoeveel ze vaak al kunnen. Van peuters die beslag roeren tot grote kinderen die volledig hun eigen gang kunnen gaan.

Bekijk alle lekkere paasrecepten →

Eieren versieren

En natuurlijk moeten er ook eieren versierd worden! Daar zijn verschillende opties voor, zoals kleuren of met stickers beplakken. Maar bekijk ook zeker deze twee ideeen:

Bekijk nog meer leuke Pasen activiteiten →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.