Dagjes uit Uitgaan & reizen

Superleuk interactief museum: het Kinderboekenmuseum

Op zoek naar een superleuk en interactief uitje? Bezoek dan eens het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Hier kun je letterlijk in de mooiste verhalen stappen en tot in detail beleven. Bekijk heel veel foto’s van dit leuke familiemuseum.

Het Kinderboekenmuseum is een onderdeel van het Literatuurmuseum in Den Haag. Het Kinderboekenmuseum is vanzelfsprekend het gedeelte waar kinderboeken tot leven komen. Wij bezochten enkel het gedeelte dat geschikt is voor dreumesen, peuters en kleuters. Op de foto’s kun je zien hoe dat gedeelte eruit ziet en wat er allemaal te doen is.

Het Kinderboekenmuseum bestaat uit verschillende gedeeltes:

  • ABC met de dieren mee
  • Ik ben Kikker
  • Papiria (niet op de foto)
  • De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt (niet op de foto)

Ik ben Kikker

Stap in de wereld van Kikker en zijn vriendjes, naar de beroemde kinderboeken van Max Velthuijs. Alle vriendjes van Kikker zijn hier te vinden, omringd door de natuur en huizen waar het verhaal van Kikker zich vaak afspeelt. Speel met handpoppen een verhaal na van Kikker en zijn vriendjes. Ga schaatsen met Eend of bakken met Varkentje. Of luister naar een van de verhalen van Kikker. Alles in deze ruimte is gemaakt voor kinderen om het verhaal van Kikker tot leven te laten komen.

ABC met de dieren mee

Hier kun je op basis van het alfabet allerlei kinderboeken beleven. Van Rupsje Nooitgenoeg tot Pim en Pom, Vos en Haas en natuurlijk Nijntje en zo nog heel veel meer leuke kinderboekenfiguren. In elk kamertje is wel iets leuks te doen of te beleven. Vooral het kruipen door het eten wat Rupsje Nooitgenoeg eet, vonden mijn kinderen heel leuk. Superleuk en interactief voor kinderen om zelf te ontdekken, maar ook heel leuk voor ouders om al die bekende figuren uit kinderboeken te zien.

Praktische informatie over het Kinderboekenmuseum

Het Kinderboekenmuseum ligt letterlijk naast station Den Haag Centraal, waardoor het een ideaal uitje is om met de trein te doen. Het is nog geen vijf minuten lopen vanaf het treinstation.

Wij bezochten het Kinderboekenmuseum in de ochtend op een doordeweekse dag en toen was het heerlijk rustig. Het museum is open van dinsdag tot en met zondag, van 10.30 tot 17 uur. Er is ook een leuk winkeltje bij het Museum.

Neem ook een kijkje op de Instagrampagina van het Kinderboekenmuseum om een kijkje te krijgen van wat hier allemaal gaande is.

Let op: het Kinderboekenmuseum gaat verhuizen. In 2025 zal het Kinderboekenmuseum in Den Haag sluiten, waarna in 2026 een nieuw Kinderboekenmuseum geopend zal worden in Utrecht.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.