Reizen Uitgaan & reizen

Echt het bezoeken waard: Aros kunstmuseum in Aarhus, Denemarken

Misschien ken je de beelden wel van de regenboogbrug van het Aros kunstmuseum in Aarhus, Denemarken. In een cirkel loop je door een regenboog met waanzinnig uitzicht over de stad. Maar het museum heeft nog veel meer te bieden.

Lees nog meer blogs over Denemarken →

Aros kunstmuseum in Aarhus

Aros kunstmuseum is een van de grootste musea met moderne kunst in Noord-Europa. Het Aros museum bevind zich aan de rand van het centrum van Aarhus en heeft daardoor vanaf de bovenste verdieping een waanzinnig uitzicht over de stad. Het museum ligt heel centraal gelegen en is op loopafstand van de grote winkelstraat.

De toegang tot het museum kost 25 euro voor volwassenen (of 21 euro als je jonger dan 31 jaar bent). Kinderen onder de 18 jaar hebben gratis toegang. Kijk voor alle actuele prijzen op de website van het Aros museum.

Het is een groot museum met meerdere verdiepingen toegankelijk met trappen en een lift. Het trappenhuis is al een beleving op zich.

Museum Aros bezoeken met kinderen

Het museum is prima toegankelijk met kinderen. De regenboog panorama is natuurlijk fantastisch voor kinderen om doorheen te lopen. En ook sommige exposities zijn leuk voor kinderen om te bekijken. Het is wel een museum die vooral oudere kinderen zal interesseren. Peuters en kleuters zullen de regenboog mooi vinden, maar verder zullen ze niet heel veel vermaak vinden.

Wij waren hier zonder kinderen, maar ik weet zeker dat mijn zoons van 9 en 6 hun ogen hadden uitgekeken. Het scheelt dat het geen museum is waar stilte verwacht wordt en kinderen lekker kunnen rondlopen. Daarnaast is er veel kunst aanwezig waar bijvoorbeeld omheen gelopen kan worden of soms zelfs doorheen.

Rainbow panorama in het Aros museum

Het regenboog panorama van het Aros museum is wereldberoemd. Het is dan ook een unieke belevenis om zo hoog door een regenboog te lopen met uitzicht op de prachtige stad Aarhus. De regenboog cirkel is oneindig, je kunt rondjes blijven lopen. Op twee plekken kan de regenboog cirkel verlaten worden en bijvoorbeeld naar het dakterras te gaan of terug naar het museum.

Aros museum dakterras

Op zomerse dagen is er op het dakterras ook een horecagelegenheid open, maar het is sowieso goed vertoeven hier met alle mooie tuinmeubels van het merk Hay. Daarnaast staan er goedgevulde plantenbakken en is er natuurlijk mooi uitzicht over de stad, dit keer zonder regenboogkleuren.

Daarnaast kun je vanaf het dakterras ook goed kijken naar het regenboog panorama.

Horecagelegenheid in het Aros Museum

Een museumbezoek kan best dorstig of hongerig maken. Gelukkig is er een prachtig cafe en oranjerie met een goede menukaart. Voor de oranjerie moet er een reservering gemaakt worden, maar het cafe is vrij toegankelijk en heeft genoeg opties voor goede koffie en iets lekkers of een smakelijke lunch.

Naast het cafe vind je ook de winkel wat ook echt een aanrader is met een heel mooi assortiment met zowel producten van kunstenaars als leuke hebbedingetjes. En ook leuk speelgoed, dus de kinderen kunnen ook even neuzen.

Exposities in het Aros museum

Er zijn verschillende exposities in het museum te vinden. Sommige van deze exposities zijn er voor altijd of een langere periode, andere exposities zijn tijdelijk. Wij bezochten het museum in mei 2023, de meeste van de exposities die ik laat zien, zijn er dus helaas niet meer. Omdat ik toch een goed beeld wil geven van wat voor soort exposities je kunt verwachten, laat ik toch de foto’s zien.

De exposities zijn een combinatie van schilderkunst, ingerichte kamers, ingelijste kunst en installaties waar omheen gelopen kan worden. Het is een mooie combinatie van kunst zien en kunst beleven.

Bekijk nog meer tips voor een bezoek aan de stad Aarhus in Denemarken →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.