Eten&drinken Recepten

Vegetarische BBQ ideeen

vegetarische bbq ideeen bijgerechten regenboogspies

Een BBQ draait vaak alleen om vlees, maar er zijn ook ongelofelijk veel lekkere vegetarische ideeën voor een BBQ. Bij deze vier succesvolle ideeën voor een vegetarische BBQ. 

Laatst voor een BBQ met familie, waarvan één familielid vegetarisch is, heb ik op Pinterest gezocht en zelf wat dingen bedacht. Uiteindelijk heb ik verschillende spiesjes gemaakt die allemaal goed in de smaak vielen. Zo goed, dat ook de vleeseters graag vegetarisch aten.

Krieltjes-spies

Deze is misschien wel het simpelst: doe vier tot vijf krieltjes op een spiesje. Eventueel kun je deze nog wat kruiden met rozemarijn, tijm of zout en peper.

Champignon-spies

Snijd champignons door de helft en doe deze in een bak met wat olijfolie en kruiden zoals rozemarijn, tijm en wat zout en peper. Daarna drie tot vier stukjes champignon op de spiesjes doen.

Vegaballetjes-spies

Snijd een rode paprika en een rode ui in grove stukken, eventueel kun je de rode ui ook ‘scheuren’ per laag. Doe op een spies twee vega-balletjes, een stuk rode paprika en een stuk rode ui.

Regenboog-spies

Snijd een rode paprika, een gele paprika, een groene paprika, een courgette en rode ui in grove stukken. Doe op de spies een stuk rode ui, een stuk rode paprika, een stuk gele paprika, een krieltje, een stuk courgette en een stuk groene paprika.

Ook lekker bij de BBQ: de loaded hummus of de salade met tomaat, komkommer en feta.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.