Eten&drinken Recepten

Verse pasta met groenten uit de oven

Mamalifestyle november 2015 Pasta met gegrilde groenten

Het recept voor deze pasta is zo makkelijk en snel klaar dat wij het thuis regelmatig eten, maar het oogt zo feestelijk dat deze pasta ook perfect is voor een speciale gelegenheid zoals bijvoorbeeld kerst of een andere feestdag. 

Nodig voor pasta met groenten uit de oven

  • verse pasta zoals pappardelle of tagliatelle
  • een flinke hand vol groene asperges
  • een hele rode paprika
  • een halve courgette
  • een handje champignons
  • een hele chorizo worst
  • een zakje parmezaanse kaas

Stappenplan voor het maken van deze pasta

Snijd de paprika in reepjes, verwijder bij de asperges de houtachtige steel, snijd schijfjes van de courgette, snijd de champignons in vieren en verdeel de groenten over een ovenplaat met bakpapier. Snijd nu de chorizo worst in schijfjes, halveer de schijfjes en verdeel de stukjes worst over de ovenplaat. Bestrooi de groenten en worst met wat kruiden zoals oregano, basilicum of tijm en wat zout en peper. Het vet uit de chorizo smelt, dus je hebt geen olijfolie of iets dergelijks nodig. De groenten moeten zo’n 25 minuten in de oven op 200 graden. Schud de ovenplaat af en toe even heen en weer. Kook de pasta volgens de verpakking en voeg na het uitlekken een klein scheutje olijfolie toe.

Verdeel de pasta over de borden en verdeel de groenten en chorizo over de pasta. Bestrooi het geheel met parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

  • Reageren
    Jeanine
    december 17, 2015

    Wat een leuk recept! Klinkt echt heerlijk 🙂 bij chorizo en Parmezaanse kaas ben ik sowieso al om!

  • Reageren
    Vlijtig Liesje
    december 18, 2015

    Ik houd van dit soort gezonde en makkelijke recepten. Bedankt!

  • Laat een reactie achter