Eten&drinken Recepten

Mexicaans feestje op tafel: loaded nachos

recept loaded nachos ovenschotel taco chips

Sommigen noemen het loaded nachos, anderen gewoon nachos uit de oven of nachos schotel. Bij alle gerechten komt het eigenlijk op hetzelfde neer: nachos uit de oven met veel lekkere ingrediënten. Bekijk mijn variant op loaded nachos. 

Nodig voor loaded nachos

  • tacochips
  • 300 gram gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree of 2 flinke eetlepels tomatenpassata
  • 1 tomaat
  • creme fraiche
  • geraspte kaas
  • 1 rode ui
  • koriander
  • limoen

Stappenplan nachos ovenschotel

Bak het gehakt met de tomatenpuree. Snijd de tomaat en rode ui klein. Vul vervolgens de ovenschaal met een laag taco chips en een laag geraspte kaas, een laag gehaktsaus, verse tomaat en rode ui. Bouw vervolgens de schaal met nog eens alle lagen en tussendoor wat koriander. Doe de ovenschaal voor ongeveer 10-15 minuten in de oven op 180 graden, in elk geval tot alle kaas gesmolten is en de chips nog niet donker kleurt.

Als de schaal uit de oven komt, kun je creme fraiche toevoegen en wat limoensap. Serveer bij dit gerecht guacamole om de tacochips in te dippen. Bekijk het recept en de ingrediënten hier.

loaded nachos ovenschotel eten

Dit gerecht leent zich er bij uitstek voor om te lenen, maar zeker met kinderen is het goed idee om een stuk op een eigen bordje te doen zodat zij makkelijker kunnen eten en niet uit de hete ovenschaal hoeven te pakken.

Bekijk ook de meer gevulde variant van Uit Paulines Keuken of de simpelere variant van Allerhande.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter