Eten&drinken Recepten

Makkelijk lunch idee: groente omelet met rijstwafels

lunch omelet courgette champignons rijstwafels zeezoutboter

Een van de makkelijkste, gezonde lunches die ik thuis wel eens voor mijzelf maak is een groente omelet met rijstwafels met zeezoutboter. De omelet maken is vaak het meeste werk, maar zelfs dat kost mij vaak niet meer dan 10 minuten. 

Benodigdheden voor de lunch met groente omelet en rijstwafels

  • 2 eieren
  • een scheutje (plantaardige) melk
  • courgette
  • champignons
  • zout en peper
  • rijstwafels
  • zeezoutboter

Recept omelet met groenten

Kluts de eieren los in een maatbeker met een scheutje melk totdat het geheel goed is gemengd. Snijd de courgette en champignons in kleine stukjes. Verwarm een koekenpan met wat boter of kokosolie. Bak de groenten in de pan totdat deze licht verkleuren met wat zout en peper. Voeg dan de mix voor de omelet toe. En wacht tot de randen gebakken en niet meer vloeibaar zijn en er wat lucht bubbels bovenop zichtbaar zijn. Draai nu de omelet heel voorzichtig om met een spatel en bak de andere kant totdat beide kanten goudbruin zijn.

Serveer de groente omelet op een bord met wat rijstwafels met zeezoutboter. Eventueel kan de omelet ook op de rijstwafels gegeten worden. Eet smakelijk!

Bekijk meer recepten voor ontbijt en lunch →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.