Eten&drinken Recepten

Heerlijke herfstsoep voor het hele gezin

herfstsoep

De bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter en het wordt kouder buiten. Het is oktober en de herfst is begonnen. Soep is heerlijk om tijdens deze dagen te eten. Het eten van soep heeft ook vele voordelen. Het is snel klaar, je krijgt de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten binnen en ook de nodige vitaminen.

Maak vooral een grote pan soep. Zo heb je de dag erna een geweldige lunch en je kunt de soep ook makkelijk invriezen zodat je wat porties voor het avondeten over houdt. Ideaal voor de drukkere dagen!

Wat heb je nodig voor 1,5 liter herfstsoep

  • 2 zoete aardappels (middelgroot)
  • 400 gram winterpeen
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 courgette
  • 1 cm verse gember
  •  1 groentenbouillonblokje
  • 1 tl Harissa (optioneel, dit geeft de soep een beetje pit!)
  • 1 liter water
  • 1 blik kokosmelk
  • koriander, gedroogd of vers voor de garnering
  • 1 el olijfolie

Stappenplan herfstsoep

Was de penen en courgette en snijd deze in stukken, schil de zoete aardappel en snijd deze ook in stukjes. Pers de knoflook en bak deze in een pan met de olijfolie totdat ze glazig zijn. Schil de gember en rasp deze boven de knoflook. Voeg het bouillonblokje toe en de rest van de groenten. Even goed roeren en voeg dan de kokosmelk en het water toe. Roer alles nog even door en breng de soep aan de kook en laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

Voeg voordat de soep in de blender gaat een theelepel harissa toe. Dit geeft wat pit aan de soep en past er heel mooi bij. Misschien niet ideaal voor kinderen, zij kunnen het als te pittig ervaren. Maak eventueel twee variaties; een met de harissa en een zonder. Wat ook lekker is, voeg wat tomaten toe aan de soep.

Blender de soep tot het de gewenste dikte heeft en garneer het met de koriander. Serveer het met wat naanbrood en je kunt aan tafel. Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Wimke
    oktober 5, 2015

    En de mooie kleur past helemaal bij het “nazomeren” in de herfst?

  • Laat een reactie achter