Er zijn ongelofelijk veel recepten met pompoen te bedenken, maar dit is absoluut mijn nieuwe favoriet: pompoenrisotto met gebakken spekjes! Makkelijk om te maken, heerlijk herfstige smaak en kinderen zullen er ook van smullen.
Nodig voor pompoenrisotto
- 200 gram pompoenblokjes
- 150 gram risottorijst – bijvoorbeeld die van AH Excellent
- 100 gram spekjes
- 1 bouillonblokje
- 1/4 rode ui
- kruiden zoals peterselie, tijm en/of oregano
- een eetlepel honing
Stappenplan pompoenrisotto
Bak de spekjes in een pan. Voeg als ze bijna klaar zijn een eetlepel honing toe en roer goed door. Fruit de ui in een pan met olijfolie. Voeg de risottorijst toe en voeg in delen 750 ml bouillon toe, roer elke keer goed door. Voeg ook in delen de pompoenblokjes toe. Na 15 minuten koken kun je voorzichtig proeven of de risotto al zacht van buiten is, maar wel nog een lichte bite heeft. Voeg op het laatste moment van koken de kruiden toe zoals verse krulpeterselie, tijm of oregano.
Serveer de pompoenrisotto in een diep bord met bovenop de spekjes en eventueel nog wat verse kruiden en bijvoorbeeld zout en peper naar smaak.
0 reacties