Feest Moederdag

PLOG 8 mei 2016: Moederdag van Marike

Plog moederdag marike lightbox

Enkele jaren terug startte ik met ploggen, geïnspireerd door Martine de Jong. Hoewel ik er vrij plots mee stopte, ben ik nooit gestopt met mijn leven vast te leggen in foto’s. Een klein deel van die foto’s zie je terug in mijn maandoverzichten, maar soms zijn er speciale dagen die gewoon vragen om een plog. Daarom bij deze een plog van mijn moederdag, afgelopen 8 mei 2016. 

Wakker worden

’s Ochtends vroeg hoor ik Javian mompelen vanuit zijn bedje en hoewel hij meestal om Frank roept in de ochtend, bedenk ik mij geen moment en haal de reden voor het vieren van moederdag uit zijn bedje en leg hem tussen mij en Frank in. Javian is direct klaarwakker, maar Frank heeft duidelijk nog even wat langer nodig. Samen met Javian klets ik over wat we gaan doen vandaag totdat Frank wakker wordt en onze kleine boef meeneemt naar beneden.

Ondertussen mag ik nog even in bed blijven liggen om tot rust te komen. Ik scroll wat door mijn telefoon, maak wat lijstjes af voor werk en pin wat inspiratie op Pinterest om gedachten te verzetten tot ik besluit te gaan douchen.

Plog moederdag marike kleding

Geduldig wachten…

Terwijl ik boven ben, vang ik wat woorden op van beneden en ik hoor iets vallen waarvan ik vermoed dat het de pasta is die Frank de dag ervoor per se moest kopen (toen dacht ik nog aan een of ander recept dat ik een keer op Pinterest gepind zou hebben). Ik besef me opeens dat er beneden misschien wel hard gewerkt wordt aan een pastaketting… Enigszins giechelig, zenuwachtig en nieuwsgierig start ik een whatsappgesprek met mijn zussen over ‘het grote moment: het ontvangen van de pastaketting’. Want welke outfit past bijvoorbeeld het beste bij een pastaketting?

Uiteindelijk kies ik voor een simpel zwart jurkje met mouwtjes van H&M, met dank aan de goede adviezen van mijn zussen. Daarna heb ik nog tijd om mijn nagels te lakken, ik kies zowel voor mijn handen als tenen voor rood. Mijn favoriet is JINX van OPI, een rode kleur met zandstructuur.

Ondertussen raak ik behoorlijk ongeduldig en door de woorden die ik beneden opvang raak ik enorm nieuwsgierig. Moederdag is tot nu toe elk jaar leuker omdat Javian steeds meer karakter laat zien en tegenwoordig graag en vaak laat horen wat hij ergens van denkt of wat hij ziet.

Plog moederdag marike cadeautje

Cadeautjes!

Als mijn mannen mij boven komen halen krijg ik inderdaad de mooiste pastaketting die ik ooit heb gezien. Daarbij besloot Javian nog een ander cadeau te produceren, maar gelukkig vond Frank dat op Moederdag deze cadeautjes voor zijn rekening zijn, want op een nuchtere maag luiers verschonen is niet bepaald mijn hobby.

Plog moederdag marike ontbijttafel

Aan tafel

Eenmaal beneden staat er een tafel vol met lekkers én cadeautjes klaar! Er ligt ook een prachtige tekening van mijn kleine boef en nog wat resten pasta, want volgens Javian was dat mooie decoratie. Deze keer heb ik mijn voeten erbij gelaten op de foto, heb ik in elk geval niet voor niets mijn teennagels gelakt.

De editie van Wendy was geen verrassing, maar wel leuk om te krijgen aangezien ik zo’n driekwart jaar voor Wendy Online heb gewerkt als freelancer. In de pakketjes zaten onder andere een lightbox van A Little Lovely Company en een gezinsplanner van Studio Stationery.

Plog moederdag marike scones

Ontbijt

Vanaf boven rook ik al dat er iets gebakken werd, maar ik had geen idee wat… Het lijken misschien broodjes, maar het zijn scones! Al maanden zeg ik tegen Frank dat het zo jammer is dat je zelden scones kunt kopen in de winkel en dat als ze dan te koop zijn er rozijnen in zitten. Dat had hij goed onthouden, want hij had een berg met scones gebakken.

Als ontbijt at ik eerst een broodje met rosbief, sinds maanden (normaliter eet ik yoghurt met fruit). De scones zagen er wat vreemd uit, maar waren erg lekker met clotted cream en lemon curd.

Plog moederdag marike bagels tapas

Op stap

Na de middagdut van Javian en een verkleedsessie voor mij, want ik voelde mij toch lekkerder in mijn favoriete jumpsuit van Sissy-Boy, stapten we in de auto naar het centrum van Hoofddorp om slippers voor Javian te kopen.

We besloten bij Bagels&Beans even neer te strijken voor de tapas en lekker koud drinken. Javian bestelde voor het eerst zelf wat hij wilde, waardoor ik een extra trotse moeder was.

Plog moederdag marike glijbaan

Buiten spelen

Nadat we boodschappen deden, gingen we nog even in de tuin spelen. Uiteraard moest de glijbaan die Javian voor zijn verjaardag kreeg ook uit de schuur gehaald worden, grote pret!

Plog moederdag marike bbq

Etenstijd

Na het buiten spelen kregen we alweer honger en dus kon de barbecue aan! We hadden in de supermarkt gewoon wat burgers, worstjes en champignons gehaald voor op de barbecue. En ik maakte onze favoriete witlofsalade.

Plog moederdag marike javian

Help, het tafelkleed

Mijn middelste zusje schoof ook aan voor het avondeten en dat kwam erg goed uit, want we konden alle handen gebruiken om het tafelkleed op tafel te houden. Je kunt je voorstellen dat we nog voor het toetje naar binnen verhuisden om verder te eten.

 

Daarna was het voor Javian alweer tijd om klaar te maken voor bed en konden Frank en ik op de bank nog even samen koffie drinken. Een dag die zo voorbij vloog, maar uiteindelijk een hele fijne dag met mijn twee lieverds.

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Michelle
  mei 14, 2016

  Leuk weer eens een plog, Marike! 🙂 Super leuk om te zien!

 • Reageren
  Margot
  mei 14, 2016

  Leuk om te lezen en te bekijken! En wat weten jouw mannen goed hoe ze je kunnen verrassen, leuke cadeautjes en scones… Yum!

 • Reageren
  Angela
  mei 14, 2016

  Ja leuk weer een plog. Vroeger volgde ik je ook en kan je witte bolletjes nog herinneren die je elke dag at. ?

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.