Op zoek naar een leuk idee voor het avondeten op Sinterklaasavond? Zoek niet verder, deze mijter plaattaart is ideaal voor 5 december! Leuk en gezond om te eten en makkelijk om te maken.
Benodigdheden voor de mijter plaattaart
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- spekjes
- 1 ei
- 2 el creme fraiche
- kruiden zoals oregano
Recept voor Sinterklaas plaattaart
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg 6 plakjes bladerdeeg op een vel bakpapier op een ovenplaat om te ontdooien. Snijd de paprika’s in kleine stukjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Bak de spekjes kort in een koekenpan. Haal de plastic velletjes van de bladerdeeg en verdeel de plakjes over de ovenplaat met alle randen tegen elkaar aangedrukt. Verdeel nu eerst met gele paprika een kruis op het bladerdeeg. Vul daarna de overige vlakken met rode paprika en de spekjes. Maak nu bovenaan een halve cirkel door het bladerdeeg wat aan te drukken, herhaal het aandrukken ook voor de rechte kanten. Verdeel wat oregano over de hele plaattaart. Meng nu het ei met de creme fraiche en verdeel het mengsel over de plaattaart.
Doe de plaattaart nu 25 tot 30 minuten in de oven totdat het bladerdeeg en het ei-mengsel volledig gaar zijn.
0 reacties