Eten&drinken Recepten

One pot noodles uit ‘Uit Pauline’s keuken’

One pot noodles - Uit pauline's keuken kookboek

Pauline Weuring laat op haar populaire blog en in haar kookboeken zien dat koken helemaal niet ingewikkeld en tijdrovend hoeft te zijn. Haar gerechten zijn gemakkelijk klaar te maken, gezond, soms minder gezond, maar wel altijd lekker! En ik ben het hier volledig mee eens! Zo ook de ‘one pot noodles‘. 

Als moeder van twee schoolgaande kinderen en zwanger van de derde ben ik soms echt aan het zoeken naar gezonde, gevarieerde recepten die de kinderen ook kunnen waarderen. Uit het boek Uit Pauline’s keuken haal ik geregeld recepten waar we met z’n allen van genieten! Zo liet ik eerder al blijken met de flamkuchen die ik hier deelde.

Deze keer een gerecht wat hier in huis zo populair is en daarnaast ook nog eens zó op tafel staat! One pot noodles, een healthy gerecht ideaal voor een doordeweekse dag.


Wat heb je nodig voor 4 personen

 • 300 gram sobanoedels
 • 300 gram kipfilet
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 flinke broccoli
 • 700 ml kippenbouillon
 • 1 tl maizena + 1 el water
 • handje cashewnoten
 • flinke scheut sojasaus
 • peper en zout
 • olijfolie

Stappenplan

Snijd de ui en knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote pan/wok met wat olijfolie. Snijd de kipfilet in stukken en bak deze mee. Snijd de broccoli in stukjes en voeg deze samen met de bouillon en de noedels toe aan de kip en breng het aan de kook. Voeg de sojasaus toe. Laat de noedels ongeveer 6 minuten koken. Gebruik je andere noedels let dan even op de kooktijd. Maak een papje van de maizena en het water en voeg dit toe aan de noedels. Meng het goed door elkaar zodat de saus iets indikt. Voeg wat peper en zout toe en garneer het met de cashewnoten.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.