Een heerlijke en groene spinaziesalade die wij regelmatig eten als maaltijdsalade op een warme dag, de dressing met avocado en yoghurt maakt het heerlijk fris.
Groene bordjes voor de kinderen
De kinderen eten ook graag mee met deze salade. Voor hen maak ik een bordje waarop ik de ingrediënten niet mix, zodat zij zelf kunnen kiezen wat zij eerst eten. De ervaring leert dat zij meestal wel wel alles opeten en soms er ook zelf een salade van maken op hun bord.
Nodig voor deze spinaziesalade
- 200 gram bladspinazie
- 2 eieren
- 2 avocado’s
- 2 mini-komkommers
- 2 plakken ontbijtspek of vegetarische speckjes van de Vegetarische Slager
- 2 el halfvolle yoghurt
- zout en peper
Stappenplan spinaziesalade met frisse avocadodressing
Kook de eieren ongeveer 7 minuten, zodat de dooier nog fel van kleur is. Bak de ontbijtspek in een pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de minikomkommer in schijfjes. Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Pureer de helft van de avocado met de yoghurt en voeg een aantal spinazieblaadjes toe. Snijd de rest van de avocado in blokjes.
Verdeel de spinazie over het bord, verdeel hier blokjes avocado en minikomkommer over. Snijd de ei in partjes en verdeel deze met klein gesneden stukjes ontbijtspek over de salade. Besprenkel de dressing rijkelijk over de salade.
Dit recept is geïnspireerd op een recept van Allerhande. Bekijk nog meer recepten met avocado.
0 reacties