Eten&drinken Recepten

Buitenaards lekkere rocky road en chocolate bars

traktatie rocky road galaxy sterren

Verjaardagen vieren doen wij altijd met een thema. Voor Javian’s vijfde verjaardag wilde hij heel graag een ruimtevaartfeest en dus maakten wij buitenaards lekkere rocky road en chocolate bars. Lekker als snack tijdens het feest, maar ook leuk als traktatie voor de klas of de juf of meester. 

Het verschil tussen rocky road en een chocolate bar zijn de ingrediënten. Een rocky road krijgt zijn ‘rocky’ structuur namelijk van koekjes of iets anders wat zijn knapperigheid een beetje behoudt bij het maken van rocky road. Een chocolate bar kan wel versierd worden, maar dan bijvoorbeeld met sprinkles.

Nodig voor de rocky road en chocolate bars

Stappenplan rocky road en chocolate bar maken

Verwarm de chocolade op heel zacht vuur in een pannetje met een scheutje melk. Roer goed door totdat het een egale massa is. Leg een vel bakpapier in een brownbakvorm of andere vorm met lage opstaande rand. Doe de chocolade hierin en versier de rocky road met koekjes en de chocolate bars met sprinkles naar smaak. Laat de rocky road en chocolate bars volledig afkoelen op het aanrecht, doe deze daarna voor een paar uur in de koelkast. Snijd blokjes voor serveren, ook leuk om in een zakje te doen met een strik eromheen.

Bekijk nog meer recepten voor rocky road →
Bekijk ook het ruimtevaart kinderfeestje van Javian →

Pinterest - ruimtevaart rocky road

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.