Wonen

Flexa kleur van het jaar 2021: Brave Ground

Flexa brave ground kleur van het jaar 2021

In de maand september kijk ik als interieurliefhebber altijd enorm uit naar het moment dat Flexa de kleur voor het aankomende jaar bekend maakt. Een bijzonder moment, dat mij altijd enorm veel inspiratie geeft voor in huis. En de kleur van het jaar 2021 is BRAVE GROUND. Spoiler alert: WAUW!

Bestel Flexa Brave Ground bij bol.com →

De afgelopen jaren waren er vaak genoeg kleuren waar ik enorm aan moest wennen. Maar als je mij het afgelopen jaar hebt gevolgd op Instagram, Pinterest of via de website zul je vast kunnen raden dat ik echt enorm blij ben met deze kleur! Brave Ground is een naturelle aardse tint die prachtig te combineren is met heel veel andere kleuren. En ik weet zeker dat deze kleur ook fantastisch zou staan in ons huis, getuige ook het moodboard wat ik voor ons huis maakte in het voorjaar van 2020.

Brave Ground combinaties

Bij elke nieuwe kleur van het jaar maakt Flexa ook altijd een aantal kleurenpaletten, gebaseerd op trends en gevoelens. Deze kleurenpaletten kunnen de ideale basis zijn voor een nieuw interieur of om jouw interieur een nieuwe sfeer te geven. Voor de kleur van het jaar 2021 zijn dat de volgende paletten geworden:

Flexa brave ground trust

BRAVE GROUND: TRUST

Mijn favoriete kleurenpalet met de kleur van het jaar 2021 met het warme bruin en stralende goud. De bijbehorende trend bij dit palet is ‘The courage to connect’, de moed om in contact te komen.

”De kleuren uit dit palet zorgen ervoor dat een ruimte je omarmt en stimuleert om samen te gaan werken en contacten aan te gaan. Het palet bestaat uit aardse tinten vanuit de hele wereld. Het zijn warme neutrale grijzen en bruinen. Deze kleuren complementeren elkaar en brengen een gevoel van eenheid en harmonie.” aldus Flexa over dit kleurenpalet.

Flexa brave ground expressive

BRAVE GROUND: EXPRESSIVE

Een ander kleurenpalet wat ik heel gaaf vind is ‘Expressive’ met veel rode en roze tinten. Hoewel ik het diepe rood en felroze wat te opvallend vindt, maar de lichte roze tinten en lila vind ik er wel heel gaaf bij staan.

”De keuze voor de kleuren uit dit palet is ontstaan uit de trend om op te staan voor waar we in geloven en wat er in ons omgaat. Hierdoor hebben we de kracht om een positief verschil te maken. Dit palet bestaat uit roden en rozen tinten die opvallen, die in balans komen met zachte neutralen. Deze kleuren kunnen je huis pit geven en vitaliteit waardoor we onze individualiteit onderstrepen en het laat zien wie we nu werkelijk zijn.” aldus Flexa.

Flexa brave ground earth

BRAVE GROUND: EARTH

Nog een kleurpalet met opvallende kleuren, vooral veel groene en blauwe tinten. Wat ik mooi vind aan dit kleurenpalet is hoe dit combineert met het groen van planten, daar hebben wij er namelijk aardig wat van in huis. De trend achter dit kleurenpalet is natuurlijk de aarde zelf.

”Het inzien dat we onze wereld minder moeten belasten is een eerste positieve stap. De volgende is dat we allemaal kleine veranderingen kunnen aanbrengen in de manier waarop we leven, om zo een betere wereld te creëren voor ons allemaal, en een positieve erfenis nalaten aan de volgende generatie. In dit palet weerklinken de tinten uit de zee, de lucht en de aarde. Deze in de natuur voorkomende kleuren zorgen voor een connectie met die natuur. Ze brengen buiten naar binnen. Het zijn authentieke kleuren die op een natuurlijke manier altijd samenwerken.” aldus Flexa over dit kleurenpalet.

Flexa brave ground timeless

BRAVE GROUND: TIMELESS

Dit is het kleurenpalet waar ik persoonlijk het minste mee heb. Maar ik vind de combinatie van kleuren wel heel goed bij elkaar passen. Daarnaast herken ik veel van deze kleuren vanuit het huis van mijn ouders, wat mij dan wel weer een warm gevoel geeft.

”De gelen en okers uit dit palet, samen met wat zachte neutralen, kunnen helpen om een achtergrond te creëren die het oude en het nieuwe omarmen, energiek zonder overweldigend te zijn. De kleuren brengen positiviteit en balans in een ruimte. Dit palet is gekoppeld aan de trend waarbij vaardigheden en waarden uit het verleden een tijdloze weerklank hebben en door daarop te bouwen kunnen we een solide toekomst creëren.” aldus Flexa.

Gelijk aan de slag? Bestel Flexa Brave Ground bij bol.com →

Flexa Kleur van het Jaar 2021

Nog meer zien van de nieuwe kleur van het jaar en hoe deze is ontstaan? Bekijk onderstaande video die Flexa maakte gedurende de tijd dat de kleur van het jaar 2021 werd gekozen.

Pinterest - FLEXA BRAVE GROUND

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.