Eten&drinken Halloween Recepten

Halloween: pitabroodje met bloederige falafelvingers

halloween bloody fingers falafel

Falafel maken? Dat bleek lang niet zo lastig als ik dacht, superlekker en leuk te combineren met een van mijn favoriete ‘feestdagen’: Halloween! In plaats van de bekende falafelbollen, maakte ik falafelvingers. Lekker op een pita broodje! 

Nodig voor pita falafelvingers

 • pitabroodjes
 • avocado
 • ijsbergsla
 • mais
 • ketchup
 • rode ui

Zelf falafel maken

 • kikkererwten
 • mais
 • rode ui
 • koriander
 • knoflook
 • olijfolie
 • peper
 • zout

Recept Halloween falafel op een pitabroodje

Meng de kikkererwten met mais, rode ui, koriander, knoflook en wat olijfolie en zout en peper in een keukenmachine. Laat de keukenmachine net zo lang draaien tot er een kleverige massa ontstaat. Hiervan kun je de falafelvingers maken, leg deze even apart op een bord. Als alle vingers klaar zijn, kun je deze bakken in de pan totdat alle kanten goudbruin en licht knapperig zijn. Maak de pitabroodjes volgens de verpakking klaar. Snijd deze daarna open en beleg met sla, stukjes avocado en de falafel-vingers. Doe hierop nog ketchup en een maiskorrel als vingernagel en klaar is jouw broodje bloederige vingers.

Bekijk nog meer ideeën voor Halloween →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.