Eten&drinken Halloween Recepten

Jack-o’-lantern appelflap voor Halloween

appelflap jack o lantern

Speciaal voor Halloween kreeg deze appelflap een ‘Jack-o’-lantern’ gezicht. Makkelijk gemaakt met een uitsteekvorm, groots effect voor bij een Halloween High Tea of een kopje koffie met griezelige sprinkles

Halloween uitsteekvormen

Ik verzamel al jaren verschillende uitsteekvormen voor bijvoorbeeld koekjes of andere baksels. Het maakt bakken met kinderen veel leuker, plus het geeft kinderen vaak net even de afleiding die ik nodig heb om bijvoorbeeld de oven klaar te zetten of andere taken waarbij ze soms even niet kunnen helpen.

Aangezien ik dol ben op de sfeer van Halloween heb ik ook een aantal uitsteekvormen die passen bij deze tijd van het jaar, zoals een Jack-o’-lantern uitsteekvorm. Die kwam goed van pas toen we appelflappen gingen maken in de Halloweenperiode. De Halloween uitsteekvormen koop ik meestal als ik er tegenaan loop in een winkel zoals bijvoorbeeld bij de Xenos, Wibra, speciale winkels met bakspullen of winkels in Duitsland. Maar gelukkig zijn er ook online veel leuke Halloween vormpjes te vinden.

Nodig voor de Jack-o’-lantern appelflappen

Recept appelflappen met Halloween uitsteekvorm

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien vanuit de vriezer, per appelflap gebruik je twee plakjes bladerdeeg. Snijd de appel in kleine stukjes of smalle partjes en doe deze in een bak met wat kaneel, een eetlepel suiker en wat citroensap en meng dit goed door elkaar. Leg nu een ovenplaat met een vel bakpapier klaar en leg hier de plakjes bladerdeeg op. Leg het mengsel van appel en kaneel op de bladerdeeg en leg er daarna nog een plak bladerdeeg bovenop. Gebruik nu de uitsteekvorm om de appelflap de juiste vorm te geven en druk daarna de randen zachtjes met bijvoorbeeld een vork. De appelflap kan nu in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten.

De appelflap is het lekkerst als deze warm is, maar kan ook prima koud gegeten worden.

Bekijk nog meer recepten voor Halloween →

halloween high tea jack o lantern appelflap

Pinterest - jack o lantern appelflap

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.