Eten&drinken Recepten

Halloumi burger met gegrilde groenten en pesto

halloumi burger gegrilde groenten pesto

Halloumi is een kaas die niet smelt, ideaal! Want daardoor is deze kaas heel geschikt om te bakken en zo bijvoorbeeld te gebruiken als een burger. Bekijk een heerlijk recept van een halloumi burger met gegrilde groenten en pesto. 

Het bord is van het Deense merk Rice →

Wat is halloumi

Halloumi is een stevige kaas die geschikt is om te bakken of te grillen, daarom wordt deze kaas ook wel eens grillkaas genoemd. Halloumi wordt meestal gemaakt van geitenkaas, maar schapenkaas of koeienkaas komt ook voor. Halloumi is een zeer zoute soort kaas, zout toevoegen in recepten met halloumi is dus vaak niet nodig.

Benodigdheden voor de halloumi burger

Recept halloumi burger met gegrilde groenten

Snijd de groenten zoals courgette en paprika in plakken of reepjes en bak deze in een koekenpan of op een grill, eventueel met wat olijfolie, totdat deze aan beide kanten verkleuren. Bak de halloumi plakken in een koekenpan, zonder boter of olie. Bak de halloumi tot beide kanten lichtbruin verkleuren, soms komt er tijdens het bakken veel vocht vrij. Dat verdampt vanzelf en kan geen kwaad bij het bakken. Snijd een rode ui in halve ringen. Snijd een bolletje door en beleg besmeer deze met een laagje pesto. Leg nu de gebakken courgette, de halloumi burger, de paprika en rode ui. Druppel er nog wat pesto bovenop en klaar is de burger!

Bekijk meer gerechten met halloumi →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.