Eten&drinken Recepten

Vegetarische falafel bowl met bloemkoolrijst

Ik heb falafel helemaal herontdekt, vooral sinds we deze falafel bowl zijn gaan eten thuis. We varieren nog wel eens met de ingrediënten, afhankelijk van wat we in huis hebben, maar deze variant is mijn absolute favoriete falafel bowl met bloemkoolrijst.

Tip: je kunt ook zelf falafel maken →

Sinds de trend van de pokebowl zijn er veel meer bowls populair geworden, zo ook de falafel bowl met mediterraanse ingrediënten en smaken.

Nodig voor falafel bowl

  • falafel
  • bloemkoolrijst
  • 1 tomaat
  • 1 halve komkommer
  • 1 halve courgette
  • 1 halve rode ui
  • een hand vol kikkererwten
  • feta
  • verse munt
  • yoghurt griekse stijl

Recept falafel bowl met bloemkoolrijst

Leg de kikkererwten in een ovenschaal met wat zout en peper en een klein scheutje olijfolie en doe deze in de oven op 200 graden voor 15 minuten. Bak de falafel in de pan met een scheutje olijfolie. Snijd de courgette in schijfjes en bak deze in de pan met wat olijfolie. Kook de bloemkoolrijst kort. Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Snipper de rode ui. Verkruimel de feta. Knip de munt met een kruidenschaar. Meng de yoghurt Griekse stijl met een klein beetje van de munt en wat zout en peper. Voeg een voor een de ingrediënten toe aan het bord. Eet smakelijk!

Falafel bowl met kinderen eten

Als wij falafel bowl eten zetten we alle ingrediënten los op tafel in bakjes. De kinderen mogen vervolgens zelf opscheppen wat zij willen en zo hun eigen falafel bowl samenstellen. Omdat mijn kinderen niet heel erg fan zijn van bloemkoolrijst maak ik er vaak ook nog zilvervliesrijst of witte rijst bij voor hen.

Bekijk nog meer ideeën voor avondeten →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.