Kind Lezen

Leuke tips en activiteiten voor de Kinderboekenweek 2022

gigagroen kinderboekenweek 2022

De Kinderboekenweek 2022 is begonnen! Het thema dit jaar is Gi-ga-groen en gaat over alles uit de natuur. Het thema van de Kinderboekenweek leent zich uitstekend voor allemaal leuke activiteiten. Kijk je mee naar alle tips voor activiteiten voor de Kinderboekenweek 2022? 

Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen

De Kinderboekenweek is van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober. De Kinderboekenweek wordt gevierd om lezen te stimuleren. Daarom wordt er ook een kinderboekenweekgeschenk gegeven bij aankoop van boeken. Het kinderboekenweekgeschenk is geschreven door Andy Griffiths en Terry Denton, bekend van De waanzinnige boomhut reeks. Het kinderboekenweekgeschenk krijg je bij aankoop van kinderboeken voor minimaal €12,50. Er is ook een speciaal prentenboek voor de Kinderboekenweek gemaakt door Marije Tolman, te koop voor €8,25.

Kies een boek uit in de boekwinkel

De allerleukste tip: ga naar een boekwinkel met jouw kind of kinderen en laat ze zelf een boek uitkiezen. Het is zo leuk om te zien welke boeken kinderen kiezen als ze zelf mogen kiezen en in de meeste boekwinkels is er zoveel keuze. Daarnaast krijg je bij aankoop van minimaal €12,50 aan kinderboeken het kinderboekenweekgeschenk cadeau. Ik heb een lijst gemaakt met hele toffe kinderboeken passend bij het thema van de Kinderboekenweek 2022. Bekijk de blog met alle toffe gigagroene kinderboeken.

Bekijk alvast toffe kinderboeken bij bol.com →

Bezoek een bibliotheek

De bibliotheek is natuurlijk ook een hele toffe plek om naartoe te gaan tijdens de Kinderboekenweek. Veel bibliotheken hebben tafels of rekken met boeken passend bij het thema, maar daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer leuke boeken te vinden. Ook organiseren veel bibliotheken leuke activiteiten. Bij ons in de buurt is er een voorstelling, er word voorgelezen en geknutseld en je kunt fantasiedieren bouwen met LEGO.

Bekijk de website van de bibliotheek →

Zingen en dansen met Kinderen voor Kinderen

Elk jaar maakt Kinderen voor Kinderen een bijpassend liedje met video voor de Kinderboekenweek. Sommige scholen gebruiken het liedje ook om de Kinderboekenweek te openen, dus misschien kent jouw kind het liedje al. Je kunt samen de video bekijken en misschien wel het dansje meedoen. Zo ben je ook nog eens lekker actief bezig.

Ga de natuur in!

In de natuur zijn zo veel schatten te vinden, vooral nu in de herfst. Ga op zoek naar mooie bladeren, kastanjes, eikeltjes en dennenappels. Misschien kun je hiermee wel iets moois knutselen? Kijk voor leuke ideeën op Pinterest. Of ga naar buiten met een schetsboek en laat kinderen dingen uit de natuur na tekenen. Kinderen kunnen ook verschillende beroepen uit de natuur na spelen, zoals een boswachter of schaapsherder. Welke beroepen in de natuur kennen jouw kinderen nog meer?

Bij neetje.nl vond ik een toffe natuur speurtocht voor de herfst →

Alles gi-ga-groen

Gi-ga-groen kun je ook interpreteren als kleur. Lees alleen boeken met een groene kaft. Kleur kleurplaten met alleen maar groene potloden of stiften. Bouw een dier van LEGO met alleen maar groene steentjes. Welk eten kun je bedenken dat groen is? Maak er iets lekkers mee om op te eten! Speel ook eens ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is groen…’.

Gratis kleurplaten voor de Kinderboekenweek 2022

Ik heb drie verschillende kleurplaten gemaakt voor de Kinderboekenweek 2022: kleurplaat 1kleurplaat 2kleurplaat 3

Lekker veel lezen

En natuurlijk leent de Kinderboekenweek zich ook goed voor lekker veel lezen. En of dat nu is met een boek dat je al hebt, een nieuw gekocht of geleend boek van de bibliotheek maakt niets uit. Voor elk kind is er wel een leuk kinderboek te vinden. Dus ga op zoek en ga lekker voorlezen, samen lezen, omstebeurt lezen of laat jouw kind genieten van een boek.

Enne: helemaal leuk om buiten een boek te lezen als het weer dat toe laat. Warme jas aan, sjaal om en lezen maar!

Bekijk heel veel toffe kinderboekentips en recensies →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.