Mama Marike

Mamalifestyle van Marike: februari 2016

mamalifestyle maandoverzicht februari 2016

Waar januari vooral in het teken stond van verhuizen, stond februari vooral in het teken van werken en persevents. Gelukkig waren er ook nog genoeg momenten samen met mijn kleine boef die ook aardig moest bijkomen van de afgelopen verhuismaand. Kijk je mee naar mijn mamalifestyle maandoverzicht van februari 2016? 

mamalifestyle februari 2016 the big story salade

Aan het werk

De maand februari begon ik met een vergadering voor The Big Story en Bladendokter, waarna we heerlijk gingen lunchen samen. Mijn eerste tekst voor The Big Story staat inmiddels online en is vast interessant voor velen van jullie: Het geheim voor mooie foto’s tijdens #crappylightseason.

mamalifestyle februari 2016 thuiswerken

Thuiswerken

Naast vergaderingen, overleg en afspraken op locatie werk ik voornamelijk veel thuis. Een groot voordeel van zelfstandig ondernemer zijn, want zo kan ik genieten van mijn eigen goede koffie en kan ik ervoor kiezen om gewoon lekker op de bank te werken.

Die koffie is overigens hoognodig met het slechte slapen, maar ik probeer steeds vaker ook cafeïnevrij te drinken en zo langzaam mijn overmatig koffiegebruik wat te minderen. Aangezien hopen op betere nachten vaak toch niets oplevert.

mamalifestyle februari 2016 trein utrecht

Met de trein

Het eerste persevent van de maand februari voor Mamalifestyle was de opening van het Nijntje Museum, zodra ik de uitnodiging binnen kreeg, wist ik dat ik samen met Javian zou gaan. Hij is gek op zijn Nijntje, wil het liefst de hele dag ‘Nijntje de film‘ kijken en had vorig jaar een echt Nijntjes-verjaardagsfeest. Maar behalve Nijntje bezoeken, gingen we ook met de trein wat we niet heel vaak doen. En daar was Javian ook flink van onder de indruk getuige deze selfie.

mamalifestyle februari 2016 nijntje museum

Nijntje geweest

In het Nijntje Museum keek Javian zijn ogen uit. Hij liep continu heen en weer, wilde overal wel vijf keer kijken en spelen. Het was een hele geslaagde middag waarover je meer kunt lezen in mijn verslag. En nu zegt Javian al een maand lang meerdere keren per dag ‘Nijntje geweest, Nijntje geweest’. Voor herhaling vatbaar dus!

mamalifestyle februari 2016 pizza carpaccio

Even wachten, pizza

We aten weer eens mijn favoriete pizza: pizza carpaccio. Dit keer met zelfgemaakte rucolapesto en veel balsamicosiroop. In het originele recept staat de balsamicosiroop niet op de foto, maar wat mij betreft echt onmisbaar in het recept.

mamalifestyle februari 2016 ontbijt

Kleurrijk ontbijt

In mijn vorige maandoverzichten kon je regelmatig foto’s zien van onze ontbijtjes, maar nu het ’s ochtends vaak nog donker is, maak ik daar zelden zo vroeg nog een foto van. Wel van de vaat op het aanrecht… Gewoon omdat ik de kleuren zo mooi bij elkaar vond.

En je kunt nog steeds zien wat mijn ontbijt was: yoghurt met fruit, koffie en bietensap.

mamalifestyle februari 2016 oeigoerse kipburger

Burgerdag

Deze kipburger staat niet voor het eerst in een van mijn maandoverzichten, maar hij is zo lekker dat we hem in februari gewoon nog een keer aten. Met patat, want alleen een burger is ook maar zo kaal.

mamalifestyle februari 2016 taart anouk

Tijd voor taart

Hoewel twee van mijn zussen jarig waren in januari, vierden ze het allebei in februari. Mijn middelste zus werd 22 en mijn oudste zus maakte deze prachtige taart. Je kunt overigens ook taarten bij haar bestellen, mail naar bettersweetthansorry@gmail.com.

mamalifestyle februari 2016 bankhangen

Bankhangen

Javian moest ook flink bijkomen van het verhuizen, getuige de vele momenten die hij op de bank doorbracht met een van zijn knuffels. Vooral zijn grote konijn van Maileg is de laatste tijd zijn beste vriend aan het worden.

mamalifestyle februari 2016 shopbijmarikee

Te koop

Tijdens de verhuizing kwamen we een heleboel spullen tegen die we niet meer nodig hebben of waar we anderen graag blij mee maken en dus heropende ik mijn winkeltje op Instagram en verkocht ik een heleboel kleding. Het ruimde heerlijk op in ons huis en ik vond het leuk om zoveel pakketjes te maken en in te pakken. Er zijn nog wat items te koop, dus als je op zoek bent naar babykleding: neem even een kijkje.

mamalifestyle februari 2016 valentijn

#plakkenofsmakken

Voor Valentijnsdag had PostNL een leuke actie: je mocht op 12 februari gratis post versturen met een kus als postzegel. En dus versierde Javian en ik samen vele kaarten en verstuurden we familie en vrienden een kaart, we hadden nog wel meer willen versturen, maar waren nog maar net op tijd met ons stapeltje, volgende keer dus iets eerder beginnen met smakken.

mamalifestyle februari 2016 taart-frederieke

Alweer taart

En toen hadden we alweer taart met het verjaardagsfeestje van mijn jongste zusje. Wederom zo’n heerlijke en prachtige taart van Better Sweet Than Sorry.

mamalifestyle februari 2016 valentijnsdag

Valentijnsontbijt

Sinds ik moeder ben, ben ik veel langer bezig met eten maken. Zo stond ik op Valentijnsdag hartjes te maken van aardbeien en ontbijtkoek. Relatief veel werk, wat met name door mijn bijna-peuter net zo snel als normaal werd opgegeten. Hoewel hij wel ‘lief’ tegen me zei toen hij het op had. Maar ach, het levert wel leuke foto’s op en misschien inspireer ik hiermee een andere mama?

mamalifestyle februari 2016 pakketjes

Pakketjes versturen

Na alle succesvolle verkopen in mijn Instagramwinkeltje kon ik met deze stapel pakketjes naar de brievenbus toe. En omdat Javian zo goed geholpen had met enveloppen aangeven en tape plakken, had ik hem een beloning beloofd…

mamalifestyle februari 2016 glijbaan

Glijden maar!

We gingen op de terugweg langs de glijbaan bij ons in de straat! Javian had een partij lol, hij wilde het liefste de hele avond blijven, maar helaas moest er ook eten gekookt worden. Voor zijn tweede verjaardag zijn we dus op zoek naar een glijbaan voor in onze tuin.

mamalifestyle februari 2016 thuis

Gezelschap

Als Javian zijn middagdut doet, vind ik overal knuffels in huis. Best gezellig tijdens het werken. Overigens zijn er al een aantal dingen verschoven in deze hoek van ons nieuwe huis, maar we komen er nog niet helemaal uit… Er mist natuurlijk ook nog een vloerkleed, maar wat extra opbergruimte is ook niet weg. Nog maar wat vaker op Pinterest 😉

Hema persdag kaarsen kussens

Hallo Hema

Half februari stond de Hema persdag gepland, een persdag die ik altijd erg leuk vind omdat ik het als fan van de Hema superleuk vind om nieuwe producten al te mogen zien. Tijdens deze persdag viel het aanbod met nieuwe producten wat tegen, veel items hangen al in de winkels. Bekijk ook mijn verslag van de Hema persdag.

mamalifestyle februari 2016 voetballen voortuin

Voetballen in de voortuin

Naast een hele fijne achtertuin hebben we ook een voortuin waar we heerlijk kunnen zitten en voetballen. En Javian ontdekte zowaar een paar paddenstoelen, die hij tijdens het voetballen per ongeluk vertrapte… Overigens moet er nog wel veel aan de voortuin en achtertuin gebeuren, met name de voortuin zit vol met mos.

De voetbal kregen we overigens bij het pakket voor linzensoep van Plus.

mamalifestyle februari 2016 gluren

Gluren naar de buren

Mijn kleine aapje is enorm nieuwsgierig, maar ook enorm verlegen. Door het gordijn bij de voordeur naar buiten gluren bij geluiden is dan ook een heuse hobby aan het worden. En dat combineert natuurlijk het beste met eten, in dit geval een rijstwafel.

Het rompertje en de broek zijn van Mini Rodini, de schoenen zijn van Vans.

mamalifestyle februari 2016 quinoa

Quinwattes

Met het inruimen van de keukenkastjes vond ik allemaal producten waarvan ik alweer vergeten was dat we ze hadden. En zodoende aten we sinds lange tijd weer eens quinoa. Ik vond namelijk een heerlijk recept met kip en mango, ik zal het recept later nog delen.

De borden zijn van Rice, de gele kom van Ikea, de gele lepel is van present time.

mamalifestyle februari 2016 huisarts

Flink schrikken

En toen zaten we opeens bij de huisarts met Javian. Hij had al een week wat uitslag, maar ik vermoedde dat het kwam omdat we weer wat vaker Pampers hadden gebruikt in plaats van ecologische luiers. Maar de uitslag was ’s nachts kennelijk zo gaan kriebelen dat Javian het helemaal had opgekrabd. Tegen de tijd dat hij zichzelf wakker gilde van de pijn stroomde het bloed al over zijn lichaam…. Een eczeemaanval volgens de huisarts. Flink schrikken, maar gelukkig gaat het nu met de zalf van de dokter al veel beter.

mamalifestyle februari 2016 cake

Samen smullen

Na een hele rare en stressvolle week kreeg ik ’s avonds laat opeens dit voor mijn neus. Het is zo fijn om iemand te hebben die vaak precies weet wat ik nodig heb om even tot rust te komen, even bij te komen en even mijn gedachten stil te zetten. En dan samen op de bank smullen van fout eten is vaak een hele goede manier.

mamalifestyle februari 2016 koffie

Afscheid van koffie?

De nachten verlopen al zo lang vaak dramatisch, dat ik vaak amper doorheb hoe vaak ik precies wakker ben geworden. Het enige waar ik het wel aan merk is de hoeveelheid koffie die er dan weer doorheen gaat. En dat was veel de afgelopen weken. En dus maakte ik een foto van mijn favoriete Nespresso’s, want de komende weken zal ik voornamelijk cafeïnevrij gaan drinken om langzaam weer af te kicken van zoveel koppen koffie op een dag.

mamalifestyle februari 2016 salade

Zomer in de bol

Op de een of andere manier ga ik beter en lekkerder lunchen als het langzaam voorjaar wordt. Deze salade is daar een goed voorbeeld van, want meestal neem ik tijdens koude en grijze winterdagen niet de moeite om een dergelijke salade te maken. Zonde, want het is zo lekker om een salade als lunch te eten. Binnenkort volgt het recept voor deze salade, want ik maak hem zeer regelmatig.

mamalifestyle februari 2016 bankhangen

Relax

Ons nieuwe huis heeft zoveel plekjes om te relaxen, althans, dat blijkt wel als Javian weer ergens gaat liggen. Liggend is leven kennelijk veel leuker. Hoewel deze bijna-peuter zelden ergens langer dan vijf minuten ligt.

mamalifestyle februari 2016 vaas

Aubergine cadeau

Eind februari kwam lieve Hester langs om ons nieuwe huis te bekijken en kregen we deze prachtige vaas van Sissy-Boy, de kleur van het glas noemen ze aubergine en ik vind dat deze prachtig combineert met de lichtroze tinten in ons huis. En leeg staat hij al prachtig, maar ik wil graag met Javian naar een pluktuin in het voorjaar om de vaas te vullen met een mooie wilde bos bloemen.

mamalifestyle februari 2016 negenmaandbeurs

Negenmaandenbeurs

Op uitnodiging van BabyBeGood bezocht ik de Negenmaandenbeurs tijdens een speciale Mom bloggers meeting, samen met fijne mensen zoals Margot van Meervoormamas.nl en Laura van LauraenJames.com. We kregen onder andere een workshop over gezonde babyvoeding, waarbij ik gelukkig merkte dat ik al veel wist. Wel was ik erg teleurgesteld om te horen dat kinderen per dag gemiddeld aan groenten drie cherrytomaatjes en een sperzieboon eten… Ik ben er voor mijzelf best alert op dat ik genoeg groenten en fruit binnen krijg en daardoor voor Javian ook, maar het zou mooi zijn als nog veel meer moeders daar alerter op worden.

Ter inspiratie: bekijk eens de recepten op Mamalifestyle.nl, denk aan de courgette brownies, wortelcake of pastasaus met stiekem veel groenten.

mamalifestyle februari 2016 ikea

Inspiratie in Ikea

Nu onze geplande housewarming dichterbij komt, zijn we druk met de laatste klussen en dus stond er ook weer een bezoekje aan Ikea op het programma. Daar spotte ik deze mooie wand in een kinderkamer. De combinatie van grijs, de grafische lijnen en de zwarte stippen vind ik erg leuk en bracht me wel op ideeën voor de slaapkamers in ons huis.

mamalifestyle februari 2016 foto

Foto’s maken

Eind maart wordt Javian alweer twee jaar oud! Ik kan het me amper voorstellen, maar we zijn toch maar begonnen met de planning van zijn verjaardagsfeestje. En dus maakten we foto’s voor de uitnodiging, waarvan we uiteindelijk niet eens een gebruikt hebben… Gelukkig hadden Javian en ik een erg leuke middag met foto’s maken.

 

De maand maart zal erg druk worden met verschillende cursussen, mijn freelance klussen en natuurlijk Javian’s verjaardag en onze housewarming. Hopelijk zijn er nog genoeg momenten te vinden om te relaxen.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.