Eten&drinken Recepten

Makkelijke plaattaart met pompoen en courgette

recept pompoen courgette plaattaart oventaart

Een quiche ging nog wel eens de oven in bij ons thuis, maar een plaattaart hadden we nog niet eerder gemaakt. Totdat ik bedacht dat we wel iets met die pompoenen moesten maken. Het resultaat? Een plaattaart met pompoen en courgette die we elke dag wel willen eten. 

Nodig voor plaattaart

  • zes plakken bladerdeeg
  • een kwart van een pompoen – wij gebruikten een Crown Prince pompoen
  • een courgette
  • een rode ui
  • de helft van een bakje feta blokjes
  • twee eetlepels creme fraiche
  • 1 ei
  • oregano
  • zout en peper

Recept plaattaart met pompoen

Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en snijd ondertussen de pompoen zodat er relatief dunne plakken overblijven. Snijd ook de courgette in schijfjes en versnipper de rode ui. Leg de bladerdeeg op een vel bakpapier op een bakplaat. Leg nu om en om een schijf pompoen en schijfjes courgette neer van onderaan tot boven en van links naar rechts. Strooi de rode uienringen eroverheen en verkruimel de feta blokjes boven de plaattaart. Strooi naar smaak wat oregano en zout en peper erover. Meng nu een 1 ei met de creme fraîche totdat het een egaal mengsel is. Verdeel het mengsel heel voorzichtig over de plaattaart, probeer de randen te mijden. De plaattaart kan nu in de oven voor 25-30 minuten op 220 graden.

plaattaart pompoen courgette feta

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.