Geboorte Gezin

Toffe en originele altijd goed kraamcadeau tips

Hoera, een baby in jouw omgeving! Dan begint vaak de zoektocht naar een tof en origineel kraamcadeau en met zoveel leuke dingen voor baby’s overal is dat nog best lastig. Bekijk deze tips voor toffe en originele kraamcadeaus die altijd goed zijn. 

De allerbeste tip voor een kraamcadeau: vraag of de ouders een verlanglijstje hebben! Smaken verschillen nou eenmaal en je kunt ook nooit precies weten wat iemand allemaal al in huis heeft, dus het allerleukst is om iets te geven dat de ouders daadwerkelijk willen hebben. Desnoods een financiële bijdrage voor een groter cadeau, babyspullen kunnen nou eenmaal best prijzig zijn. 

Maar hoewel ik zweer bij het maken van verlanglijstjes, zijn er ook genoeg ouders die geen verlanglijstjes hebben. Vooral bij een eerste kindje is het zo zoeken naar wat nou wel en niet nodig is en of gebruikt gaat worden. Daarom dus een lijstje kraamcadeautips die altijd goed zijn. 

Kraamcadeaus voor nieuwe ouders

Eten (letterlijk) thuis bezorgd

Wanneer er een baby geboren wordt, staan de eerste dagen en weken vooral in het teken van de baby. Dan wil zelf goed eten er wel eens bij inschieten. Een ideaal cadeau is dus een thuisbezorgd-cadeaubon. Weliswaar wel alleen als er ook goede thuisbezorgd-opties zijn, maar inmiddels is dat gelukkig bijna in heel Nederland het geval. Zo is het hele bedenken wat je wilt gaan eten en het daadwerkelijk maken zo geregeld. 

Ken jij de nieuwe ouders erg goed? Dan is langsgaan rond etenstijd en ter plekke eten maken of opwarmen ook een optie. Als de ouders het goed vinden, kun jij de baby vasthouden, terwijl zij een fatsoenlijke maaltijd eten. En als de baby lief gaat liggen, kun je net een klein uurtje bijkletsen en eten tegelijk. 

Ook heel fijn: als je tijd hebt, bak een bananenbrood of een andere lekkere cake en neem deze mee op visite. Nog beter als jij het bananenbrood of cake al in stukken hebt gesneden en het enkel op een bordje hoeft. 

Handige hydrofiel doeken

Je gelooft het bijna niet, maar je kunt nooit genoeg hydrofiel doeken hebben. Grote als laken of ‘kussen’ in het bedje, kleinere hydrofiel doeken als slabbetje of spuugdoekje. En hydrofiele washandjes om even snel het gezicht of handjes schoon te maken. Hydrofiel doeken zijn er in alle maten, kleuren en prints. 

Bedenk goed wat de ouders leuk zullen vinden, hebben zij bijvoorbeeld een lievelingsdier of specifieke kleur op de kinderkamer? Zoek dan een doek die daarbij past. Want hoeveel leuks er ook te vinden is in jouw ogen, het belangrijkste is dat de ouders er blij mee zijn. 

Tip: ook de hydrofiel doeken van Jollein zijn erg mooi →

Plezierige prentenboeken

Deze tip is vooral erg leuk als jij zelf ook kinderen hebt, want dan zijn er ongetwijfeld vele favoriete prentenboeken in huis. Koop een boek waarvan jij weet dat het bij jou thuis al een groot succes is, schrijf er een persoonlijk kaartje bij en je hebt een prachtig cadeau. 

Geen prentenboeken tips? Dan kun je bij alle boekenrecensies van mamalifestyle.nl kijken en wie weet kom jij een prentenboek tegen dat goed past bij de interesses van de ouders. 

Altijd goed prentenboeken voor pasgeboren baby’s:

Warme slofjes voor de kleine babyvoetjes

Kleding geven voor een baby lijkt zo ontzettend leuk, maar is altijd een beetje tricky. De kledingmaat en het seizoen zijn zo bepalend voor wat wel en niet gedragen kan worden, dat babykleding beter overgelaten kan worden aan de ouders. Wat wel kan, zijn superfijne babyslofjes

Ik ben helemaal fan van de Hvid slofjes voor baby’s. Deze passen maandenlang goed en zijn lekker warm voor de kleine babyvoetjes. Ze zijn in heel veel leuke kleuren verkrijgbaar, maar bij twijfel zou ik kiezen voor een zachte zandkleur of grijs. 

En ja, deze slofjes zijn best prijzig, maar ze kunnen maandenlang gedragen worden (hier ruim een jaar!) en ze blijven ook nog eens goed zitten, wat best een kunst is met bewegende babyvoetjes. 

De allerfijnste billendoekjes van Naif

Als ouders echt alles al hebben of echt niets weten wat ze willen hebben: geef een grote doos van de allerfijnste babydoekjes. De Naif billendoekjes zijn echt ideaal en echt niet alleen vieze billen, maar ook voor vieze snoetjes en vieze handjes.  De doekjes zijn heel zacht, maar wel stevig en ruiken vrijwel neutraal. Het zijn echt de allerfijnste doekjes die ik in mijn handen heb gehad en ik geef ze daarom graag als tip of zelf cadeau. 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.