Eten&drinken Recepten

Risotto met champignons en groene asperges

Risotto champignons groene asperges

Risotto vind ik ideaal om thuis te maken voor een datenight aan onze eigen keukentafel, het is een maaltijd die best wat aandacht vraagt, maar dat maakt het ook heel gezellig samen in de keuken. Deze risotto met champignons en groene asperges eten wij niet vaak, des te specialer als die wel op tafel staat. 

Onze kinderen zijn niet dol op champignons en groene asperges, daarom is deze variant echt een maaltijd voor mijn vriend en mij samen. Voor de kinderen maak ik liever een risotto met andere groenten, hoewel zij risotto zonder groenten ook erg lekker vinden haha. Ik kook eigenlijk altijd risottorijst voor vier personen, dan ken ik de bereiding uit mijn hoofd en de rijst kan prima de dag erna als lunch gegeten geworden of tijdens een avond restjes eten.

Nodig voor risottorijst met champignons en groene asperges

  • 350 gram risottorijst – ik gebruik die van Albert Heijn
  • 1 kleine rode ui
  • 100 ml appelsap of witte wijn
  • 1 l groentebouillon
  • groene asperges
  • champignons
  • parmezaanse kaasvlokken
  • zout en peper

Recept risottorijst met groene asperges en champignons

Snijd een rode ui klein en fruit in een pan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en roer het geheel goed door. Voeg nu 100 ml appelsap of witte wijn toe en roer ook dit weer goed door. Als de appelsap of witte wijn is opgenomen of verdampt door de risottorijst, kun je scheutje voor scheutje de bouillon toevoegen en tussendoor blijven roeren. Snijd ondertussen de champignons in schijfjes en groene asperges in kleine stukken van ongeveer 3 centimeter. Bak deze in de pan met olijfolie en naar smaak met zout en peper. Als de risottorijst ongeveer 15 tot 20 minuten gekookt heeft, kun je deze van het vuur nemen. Verdeel de risottorijst over de borden, voeg de champignons en groene asperges toe en naar smaak parmezaanse kaasvlokken.

Eet smakelijk!

Risotto champignons groene asperges parmezaanse kaas Pinterest - risotto champignons groene asperges

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.